Προς την τελική ρήξη στο «Μέγκα»

Προς την τελική ρήξη στο «Μέγκα»

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επισήμως, ουδέν νεώτερον από το «Μέγκα»-μέτωπο. H δεύτερη ημέρα συνεδρίασης του δ.σ. του Τηλέτυπου έληξε σε πολωτικό κλίμα, με τα δύο ζεύγη εσωτερικών «στρατοπέδων» (ΔΟΛ και Πήγασος από τη μια πλευρά, Τεγόπουλος και Βαρδινογιάννης από την άλλη) να φαίνονται ανυποχώρητα ως προς τη σύνθεση και τους ρόλους του διευθυντικού «τιμ» του τομέα ειδήσεων και ενημέρωσης του σταθμού. Ωστόσο, ο χρόνος δεν οδηγεί στην άμβλυνση των αντιθέσεων, αλλά θέτει πιο επιτακτικά το δίλημμα «ρήξη ή συμβιβασμός», με την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ της ρήξης, σύμφωνα και με την εκτίμηση ανώτατου στελέχους του καναλιού. Ταυτόχρονα, για τρίτη συνεχή ημέρα, ο Νίκος Χατζηνικολάου εφαρμόζει μια ιδιότυπη «λευκή απεργία», απέχοντας από το δελτίο ειδήσεων, αν και δίνει καθημερινά το παρών στα γραφεία του «Μέγκα».

Οι κόντρες

Φαίνεται πως οι κόντρες μεταξύ των μεγαλομετόχων κάνουν, έστω προσωρινά, καλό στην υγεία των μετοχών. H μετοχή της εταιρείας Τηλέτυπος στο Χρηματιστήριο γνωρίζει στιγμές δόξας. Χθες έκλεισε στο ανώτατο όριο διακύμανσης, αποκομίζοντας κέρδη 17,78%, ενώ στο κλείσιμο υπήρχαν ανεκτέλεστες εντολές αγοράς 17.930 τεμαχίων. Πληροφορίες κάνουν λόγο για επιθετικές αγορές που πραγματοποιεί η επίσης εισηγμένη εταιρεία Πήγασος, συμφερόντων του κ. Μπόμπολα, με στόχο την κυριαρχία του στο «Μέγκα». H Πήγασος είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του «Μέγκα» και σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών (20/7), κατείχε το 20% του καναλιού, έναντι 16,35% που είχε στην κατοχή της στις 27 Ιουνίου. Στο 11,62% διαμορφώνεται το ποσοστό της Τεγόπουλος, στο 10,76% του ΔΟΛ, ενώ η Manotic Holdings, συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, ελέγχει το 8,36% του μεγάλου καναλιου. Αν συνυπολογιστεί και το 4,73% που βρίσκεται στον έλεγχο της Brontos, επίσης συμφερόντων Βαρδινογιάννη, τότε το ποσοστό της οικογένειας διαμορφώνεται στο 13,09%.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι τις τελευταίες ημέρες και η οικογένεια Βαρδινογιάννη, μέσω αγορών από το X.A., επιδιώκει την περαιτέρω αύξηση του ποσοστού της στο «Μέγκα», προφανώς αντιδρώντας στην ενίσχυση της μετοχικής παρουσίας του Πήγασου στο μεγάλο κανάλι. Γι’ άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η αλήθεια των αριθμών, αν και δύσκολη στην αποκρυπτογράφησή της, είναι πιο ισχυρή από τις διακηρύξεις και τις προθέσεις των προσώπων. H διαμάχη δεν αφορά τους τίτλους, δεν αφορά τα πρόσωπα, αλλά εκφράζει, στο πεδίο της μιντιακής εξουσίας, τη σύγκρουση επιχειρηματικών συμφερόντων και πολιτικών φιλοδοξιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή