Αρχίζουν οι αγορεύσεις συνηγόρων στη δίκη 17N

Αρχίζουν οι αγορεύσεις συνηγόρων στη δίκη 17N

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγή σκυτάλης στη δίκη της 17N, αφού χθες ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, αρχής γενομένης από τη συνήγορο των Δημ. Κουφοντίνα και Αγγελικής Σωτηροπούλου, κ. Ιωάννα Κούρτοβικ. Τον κύκλο των αγορεύσεων από πλευράς πολιτικής αγωγής έκλεισε χθες ο συνήγορος κ. I. Γιαννίδης, που παρίσταται για τις υποθέσεις Παύλου Μπακογιάννη, Βαρδή Βαρδινογιάννη, Ντενίς Μπουλούκμπασι, Τσετίν Γκιορκού, Ομέρ Σιπαχίογλου και Μιχάλη Βρανόπουλου. «Πρόκειται για οργάνωση ψευδολόγων. H 17είναι καταδικασμένη στον θάνατο των ασήμαντων που μεγαλοπιάστηκαν. H θέση της στην ιστορία είναι αυτή της υποσημείωσης», υποστήριξε ο κ. Γιαννίδης, ζητώντας από τους δικαστές να μην αναγνωρίσουν στους κατηγορούμενους κανένα ελαφρυντικό.

Επιχειρώντας να εξετάσει τον χαρακτήρα των εγκλημάτων της οργάνωσης, ο κ. Γιαννίδης είπε ότι «στο βάθος τους διακρίνονται πολιτικά κίνητρα. Αν και ο πολιτικός λόγος των προκηρύξεων εξαντλείται στην κοινωνική κριτική». Αναφερόμενος στον Αλ. Γιωτόπουλο μίλησε για μια ιδιάζουσα λογική: «Στην απολογία του ο Γιωτόπουλος είχε αντιφατική επιχειρηματολογία και ήταν εν μέρει αόριστος. Εάν πάτε στις προκηρύξεις θα δείτε ότι βρίθουν διαφόρων λογικών σφαλμάτων του είδους που σας περιέγραψα». Κατά τη χθεσινή διαδικασία αγόρευσε και ο συνήγορος κ. Βασίλη Χειρδάρης, ο οποίος παρίσταται για τη ληστεία στο σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» και χαρακτήρισε τη δίκη της 17τη μεγαλύτερη δίκη της νεότερης Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή