Φοιτητές κατά πρύτανη στον Πειραιά

Φοιτητές κατά πρύτανη στον Πειραιά

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θερμό επεισόδιο με πρωταγωνιστές φοιτητές – εισβολείς και θύμα τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς συνέβη χθες το πρωί στο ίδρυμα. Ειδικότερα, με έντονα αναπνευστικά προβλήματα διακομίσθηκε χθες σε ιδιωτικό νοσοκομείο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Βασίλειος Μπένος ύστερα από προκλητική ενέργεια μικρής ομάδας φοιτητών, που έσπειραν πανικό ανοίγοντας πυροσβεστήρες με αποτέλεσμα να γεμίσει πτέρυγα του ιδρύματος με διοξείδιο του άνθρακα.

Πιο συγκεκριμένα, τα νεαρά άτομα, που φέρονται ως μέλη της παράταξης ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, έχοντας στόχο να διακόψουν κλειστή συνεδρίαση του ιδρύματος για την εκλογή ενός διδάσκοντα σε θέση λέκτορα, προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα. Αφού δεν τα κατάφεραν, άνοιξαν απ’ έξω από την αίθουσα τους πυροσβεστήρες με αποτέλεσμα ο χώρος να γεμίσει με διοξείδιο του άνθρακα (περιέχεται στους πυροσβεστήρες) το οποίο πέρασε και μέσα στην αίθουσα. H ομάδα των φοιτητών είχε συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα και ήδη πριν από την έναρξη της συνεδρίασης είχε προκαλέσει φραστικά επεισόδια κατά των καθηγητών που προσέρχονταν, επιδιώκοντας να διαλύσει την συνεδρίαση.

Δυσφορία Μπένου

Από το αέριο, που πέρασε στην αίθουσα και η οσμή του ήταν εντονότατη για όλους τους παρισταμένους, ο κ. Μπένος ένιωσε έντονη δυσφορία με αποτέλεσμα να διακομισθεί σε κοντινό νοσοκομείο. Από τις πρώτες πληροφορίες της «K» οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό στην υγεία του πρύτανη.

Βέβαια, το ίδρυμα αναστατώθηκε από την προκλητική συμπεριφορά των φοιτητών. Ειδικότερα, οι φοιτητές, που αναγνωρίστηκαν από παρισταμένους καθηγητές, έχουν προκαλέσει, σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες, και στο παρελθόν επεισόδια στο ίδρυμα και κατατάσσονται στους λεγόμενους «αιώνιους» φοιτητές, αφού βρίσκονται ήδη στο 6ο – 7ο έτος φοίτησης στο ίδρυμα.

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή του ιδρύματος κ. Βασίλειο Γκίκα, οι φοιτητές αυτοί παρουσιάζονται στο ίδρυμα ότι ανήκουν στην ΔΑΠ – ΝΔΦΚ. Βέβαια, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ κ. Γεώργιος Παπανικολάου, μιλώντας χθες στην «K», στηλίτευσε την προκλητική συμπεριφορά, ενώ τόνισε ότι οι εν λόγω δύο φοιτητές εκπροσωπούσαν στο παρελθόν τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στο ίδρυμα, αλλά η παράταξη πλέον δεν τους αναγνωρίζει.

Ο κ. Παπανικολάου επεδίωξε ο ίδιος να επισκεφθεί τον κ. Μπένο για να του εκφράσει τη λύπη του για το συμβάν. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις από πανεπιστημιακούς του ιδρύματος, το συμβάν συνδέεται με το γεγονός ότι συγκεκριμένη ομάδα φοιτητών δεν αναγνωρίζει την νομιμότητα της εκλογής των νέων πρυτανικών αρχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή