ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑ TH ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ

Κυβερνητική επίθεση κατά Βασιλείου στη Λευκωσία

Σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου των Ελεύθερων Δημοκρατών κ. Γιώργου Βασιλείου εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου κ. K. Χρυσοστομίδης, με αφορμή την ανακοίνωση μελέτης αναφορικά με το οικονομικό κόστος της λύσης στην οποία προέβη.  O εκπρόσωπος δήλωσε ότι εκπλήσσει ο τρόπος και ο χρόνος που παρουσιάστηκε η μελέτη του κ. Βασιλείου, ειδικά όταν η κυβέρνηση προετοιμάζει, με τη συνεργασία εμπειρογνωμόνων, εμπεριστατωμένη μελέτη για το κόστος της λύσης του Κυπριακού βάσει του σχεδίου Ανάν. O κ. Χρυσοστομίδης ανέφερε, επίσης, ότι αναμένονται και οι μελέτες των κομμάτων προκειμένου να γίνει λεπτομερής εξέταση των οικονομικών παραμέτρων του σχεδίου Ανάν στο Εθνικό Συμβούλιο, ενώ χαρακτήρισε τα συμπεράσματα του κ. Βασιλείου «υπεραισιόδοξη προσέγγιση, που δεν στηρίζεται σε πραγματικές βάσεις».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ O ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Κατευθυνόμενη συνταγογράφηση

Να αντιμετωπίσει τα γενεσιουργά αίτια της διαφθοράς μερίδας ιατρών όσον αφορά στο θέμα της κατευθυνόμενης συνταγογράφησης φαρμάκων, καλεί την κυβέρνηση ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, τονίζοντας την ανάγκη χάραξης μιας Εθνικής Πολιτικής Φαρμάκου. Σε χθεσινή του ανακοίνωση, ο ΙΣΑ αναφέρει ως γενεσιουργά αίτια της διαφθοράς των γιατρών, τα υπερκέρδη των εταιρειών, -μάλιστα κάνει λόγο για μεθόδους ομηρείας και χειραγώγησης των γιατρών από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα-, τον ιατρικό πληθωρισμό, την ανυπαρξία κρατικής μέριμνας για τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των γιατρών και τις εξευτελιστικές τους αμοιβές. O ΙΣΑ καταδικάζει τις αποδεδειγμένες περιπτώσεις διαφθοράς γιατρών και επισημαίνει τον «κίνδυνο γενίκευσης της σπίλωσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των εντίμων γιατρών». Τέλος, καταγγέλλει την άρνηση της κυβέρνησης να λάβει σοβαρά πρότασή του για τη θέσπιση διαφάνειας στη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης των γιατρών, αλλά και το γεγονός ότι απομόνωσε του Ιατρικούς Συλλόγους από τα κέντρα λήψης αποφάσεων και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ME ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ

Υπέγραψαν τη συμφωνία οι Τούρκοι

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης κ. Αμπτουλατίφ Σενέρ δήλωσε ότι υπέγραψε χθες τη λεγόμενη «συμφωνία-πλαίσιο» για την «τελωνειακή σύνδεση» Τουρκίας – ψευδοκράτους, ύστερα από εξουσιοδότηση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκοκυπριακού Τύπου, ο κ. Σενέρ αναφέρθηκε και στις ψευδοεκλογές στα Κατεχόμενα, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι θα διεξαχθούν δημοκρατικά και ότι οι «ψηφοφόροι» θα ψηφίσουν ελεύθερα, με βάση τα δυτικά πρότυπα. O κ. Σενέρ, βρίσκεται στα Κατεχόμενα για διακοπές.

Ο ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΣΕΝΑΡΙΑ…

Συνάντηση Κόκκαλη – Σημίτη

Την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη κλήθηκε να σχολιάσει χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος ρωτήθηκε εάν «κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να συναρτήσει τη συνάντηση με την επιστολή που απηύθυνε ο οργανισμός αθλητισμού της Ρωσίας προς τον πρωθυπουργό, καταγγέλλοντας τη δράση του συγκεκριμένου επιχειρηματία». «Ας αφήσουμε τους κακόπιστους να πιστεύουν αυτά που θέλουν, αφού είναι κακόπιστοι δεν μπορούν να αλλάξουν γνώμη, αλλά και οι κακόπιστοι πρέπει να ζήσουν», ήταν το ολιγόλογο σχόλιο του κ. Χρ. Πρωτόπαπα.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ KKE – ΣΥΝ

Ευθύνες για το «Σαμίνα»

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το ναυάγιο του πλοίου «Σαμίνα», που κόστισε τη ζωή σε 80 ανθρώπους, το KKE υπογραμμίζει ότι καμιά ευθύνη δεν έχει ακόμα αποδοθεί γι’ αυτό το «ναυτικό έγκλημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των εφοπλιστών. Αντίθετα, παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο», επιχειρείται να συγκαλυφθούν οι υπαίτιοι του εγκλήματος». Το KKE κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση και τη Ν.Δ. ότι «αξιοποίησαν το έγκλημα, προκειμένου να παραχωρηθούν ακόμη περισσότερα προνόμια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, όπως ο έλεγχος της αξιοπλοΐας των πλοίων, που τώρα γίνεται από ιδιωτικές εταιρείες των εφοπλιστών». Για συστηματική προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι αιτίες και οι ένοχοι αυτού του «πελώριου εγκλήματος» κάνει λόγο και ο ΣΥΝ, υπογραμμίζοντας παράλληλα τις ευθύνες της κυβέρνησης και των εφοπλιστών για το ναυάγιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή