Ομοβροντία κριτικής στη Βουλή για τις παροχές

Ομοβροντία κριτικής στη Βουλή για τις παροχές

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεξιά και Αριστερά» πυρά δέχτηκε χθες στη Βουλή η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του KKE για την «πολιτική στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα», που όμως διανθίστηκε και με κριτική για τα αυθαίρετα, τα δάση, τις δημοσκοπήσεις και όλο το φάσμα της πολιτικής επικαιρότητας.

Η γραμματέας του KKE κ. Αλέκα Παπαρήγα τόνισε εξ αρχής πως «όση κριτική και να ασκήσει κανείς για τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν λίγα θα πει», υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι έχουν προεκλογικό χαρακτήρα ως προς την προπαγάνδα, αλλά βαθιά ταξικό επί της ουσίας. «Κατά τη γνώμη μας ο όρος “βαρβαρότητα” στα μέτρα που έχουν παρθεί είναι σωστός. Μπορεί να τα πει κανείς και “προεκλογικά”, μπορεί να τα πει “ψίχουλα”, μπορεί να τα πει “κοροϊδία”. Προσδοκούμε ότι η πείρα των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων θα τα οδηγήσει στο δρόμο της συνολικής αμφισβήτησης αυτής της πολιτικής», κατέληξε η κ. Παπαρήγα

«Τα πακέτα Σημίτη είναι ζωγραφιές στο νερό, είστε εραστές της εικονικής πραγματικότητας.

Η αριθμητική του κ. Σημίτη είναι απλή: δίνει στη διαπλοκή τα τετραπλάσια από αυτά που δίνει στον ελληνικό λαό», ήταν η σειρά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλου.  «Δεν έχετε πολιτική», συνέχισε σε υψηλούς τόνους, «και το μόνο που σας νοιάζει είναι να γαντζωθείτε στην εξουσία. Γι’ αυτό και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να στηρίξετε εκείνους που σας βοηθούν  να γαντζώνεστε».

Η κριτική του κ. Παυλόπουλου έγινε ακόμη πιο σκληρή: «Τώρα έχουμε τα αυθαίρετα και τα δάση. Τα βγάζετε όλα στο σφυρί! Είστε κυβέρνηση φθινοπωρινών εκπτώσεων λόγω του πανικού σας από την επερχόμενη ήττα, την οποία βλέπετε από τις δημοσκοπήσεις. H αξιοπιστία σας εκρίθη, οι κορδέλες δεν θα σας σώσουν. Το μήκος τους είναι μεγαλύτερο από τα έργα που εγκαινιάζει ο πρωθυπουργός».

Ο κ. Φωτιάδης

«Κατανοώ την ταραχή της αντιπολίτευσης, και ειδικά της Νέας Δημοκρατίας, που βλέπει από τις δημοσκοπήσεις την απήχηση της κυβερνητικής πολιτικής», ήταν η απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών κ. A. Φωτιάδη.

«Η Ψωροκώσταινα έγινε πια μια ισχυρή χώρα στην Ευρώπη χάρη στην πολιτική μας, με τη στήριξη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό θορυβήθηκε η αντιπολίτευση. Οσο για το KKE, χρησιμοποιεί συνεχώς την ίδια κασέτα.

Καιρός είναι να προχωρήσει σε νέα έκδοση της κασέτας, διότι πλέον  αυτή δεν ακούγεται», κατέληξε ο κ. Φωτιάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή