Αισοδοξία του Προέδρου για εκλογές και Αγώνες

Αισοδοξία του Προέδρου για εκλογές και Αγώνες

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαι αισιόδοξος για όσα θα συμβούν στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τις εξελίξεις στο εξωτερικό, αν και βεβαίως το εύχομαι και αυτό με την καρδιά μου», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του για το Νέο Ετος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. K. Στεφανόπουλος. «Για τις εκλογές, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα διενεργηθούν μέσα σε ήρεμο δημοκρατικό κλίμα. Εχομε από καιρό τώρα επιτύχει ένα υψηλό επίπεδο διεξαγωγής των πολιτικών αγώνων και οι εκλογές του 2004 θα επιβεβαιώσουν αυτή την εκτίμησή μου.

Ο έπαινος απευθύνεται τόσο στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, όσο, αν μη περισσότερο, και σε όλους σας που έχετε επιτύχει την ήρεμη σκέψη και αντικειμενική εκτίμηση των πραγμάτων προκειμένου να αποφασίσετε για την ψήφο σας. Εχω μεγάλη εκτίμηση για όλα τα κόμματα και τα πρόσωπα που τα συγκροτούν. Πιστεύω ότι η πολιτική ζωή στην Ελλάδα είναι υψηλού επιπέδου και υπηρετική των λαϊκών συμφερόντων. Εύχομαι το ομαλό πολιτικό κλίμα να συνεχίσει να διέπει την πολιτική ζωή του τόπου και μετά τις εκλογές».

Αισιοδοξία

Ιδιαίτερη αισιοδοξία εκφράζει ο κ. Στεφανόπουλος και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Θα αποδειχθεί», σημειώνει, «ότι η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να οργανώσει με επιτυχία αυτή την παγκοσμίως σπουδαία αθλητική γιορτή, η οποία έχει συγχρόνως και πολλές άλλες μεγάλες σημαντικές παραμέτρους. H χώρα μας, κοιτίδα του πολιτισμού και γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, φιλοδοξεί να προσδώσει σ’ αυτούς το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και να υπενθυμίσει σε όλο τον κόσμο το ολυμπιακό ιδεώδες. Τα μεγάλα έργα που απαιτούνται θα είναι έτοιμα και οι οργανωτικές λεπτομέρειες θα έχουν προβλεφθεί. Ας συμβάλομε κι εμείς με κάθε τρόπο στην επιτυχία τους. Εύχομαι οι αθλητές και οι αθλήτριές μας να μας κάνουν υπερήφανους άλλη μια φορά. Εχω τη βεβαιότητα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα αποβούν ευεργετικοί για τη χώρα μας και την περαιτέρω ανάπτυξή της».

Ο κ. Στεφανόπουλος χαρακτηρίζει πολύ σπουδαίο γεγονός την ένταξη της Κύπρου στην E.E., σημειώνει όμως ότι «δεν είναι τόσο αισιόδοξος όσο θα επιθυμούσε για τη λύση του Κυπριακού». «H στάση της άλλης πλευράς», τονίζει, «και η επιμονή της να αξιώνει όσα της αρνούνται το διεθνές δίκαιο και οι αρχές που διέπουν τη διεθνή κοινότητα, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ελπίδας. Εύχομαι, όπως όλοι μας, να υπάρξουν παρά ταύτα ευνοϊκές εξελίξεις». Απαισιόδοξες είναι οι σκέψεις του Προέδρου και για τις διεθνείς εξελίξεις. «Τα διεθνή πράγματα προκαλούν στενάχωρες σκέψεις. Οι διάφορες κρίσεις σε διάφορες χώρες, το άλυτο παλαιστινιακό πρόβλημα, οι δυσκολίες της E.E., οι συχνές τρομοκρατικές ενέργειες από τις οποίες η χώρα μας έχει ευτυχώς απαλλαγεί και η μεγάλη δυστυχία που υπάρχει σε πολλές περιοχές της Γης δεν επιτρέπουν την υποδοχή του νέου χρόνου με ψυχική άνεση και ευφορία», αναφέρει.

Κλείνοντας επισημαίνει ότι «το 2004 είναι στην ουσία το τελευταίο έτος της παραμονής μου στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Δεν σας αποχαιρετώ ακόμη, γιατί αυτό θα το κάνω αν η ανθρώπινη μοίρα φανεί ευμενής, τον επόμενο χρόνο. Το σημειώνω όμως για να ευχηθώ με περισσότερη προσδοκία και ελπίδα από τις άλλες φορές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή