ΣΥΝ: Το ΠΑΣΟΚ αναβιώνει πολιτικές συνθήκες του ’60

ΣΥΝ: Το ΠΑΣΟΚ αναβιώνει πολιτικές συνθήκες του ’60

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Πρωτοφανείς, καινοφανείς και νέου ήθους, χαρακτήρισε τις διαδικασίες, που συντελούνται στο ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος και υποστήριξε ότι έτσι όπως αυτές διαμορφώνονται αποτελούν ομολογία αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής. Σε δηλώσεις του χθες στη Θεσσαλονίκη ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο γα «αλλαγή κοστουμιού από την κυβερνητική γκαρνταρόμπα για τις ανάγκες των προεκλογικών παραστάσεων».

Οπως είπε, αυτό δεν είναι προοδευτικός εκσυγχρονισμός, αλλά το γνωστό παλιό μακιγιάζ του παλαιοκομματισμού. «Είναι φανερό ότι ο μέχρι και σήμερα καταλληλότερος για πρωθυπουργός, κατά τις δημοσκοπήσεις, δραπετεύει αυτήν τη στιγμή για να μη λογοδοτήσει, και πάλι κατά τις δημοσκοπήσεις υποδεικνύεται ο καταλληλότερος διάδοχός του», συνέχισε ο κ. Κωνσταντόπουλος και αναρωτήθηκε για το ποια σχέση έχουν όλα αυτά με τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη δημοκρατική αυτονομία του πολιτικού μας συστήματος.

«Το πολιτικό μας σύστημα δυστυχώς γυρνάει πίσω και αναβιώνει ένα σκηνικό της δεκαετίας του ’60 και της δεκαετίας του ’70», εκτίμησε ο πρόεδρος του Συνασπισμού και σχολίασε τα τεκταινόμενα στο κυβερνών κόμμα καυστικά, τονίζοντας πως «κυριαρχεί ο βυζαντινισμός και η παραπολιτική τής διαδοχολογίας και των εξωθεσμικών κέντρων, δίχως να γίνεται καμία συζήτηση για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, για τις προγραμματικές λύσεις μιας διαφορετικής πολιτικής που χρειάζεται ο τόπος».

Απέναντι σε αυτό το κλίμα που αλλοτριώνει τα πάντα, κατέληξε ο κ. Κωνσταντόπουλος, χρειάζεται μια αποφασιστική απάντηση. «Και αποφασιστικής σημασίας παράγοντας είναι η ενωτική ριζοσπαστική παρέμβαση της ανανεωτικής Αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας», είπε.

Κοντά στους τσιγγάνους

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού επισκέφθηκε στη Θεσσαλονίκη τον καταυλισμό των Αθίγγανων «Αγία Σοφία», όπου προσέφερε με την ευκαιρία των εορτών δώρα στον μικρό Μανώλη Φραγγούλη, τον οποίο και βάφτισε πριν από τέσσερα χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή