Πολιτικό χάπενινγκ – Από ΠΑΣΟΚ, με εικόνες, σύμβολα, γκάλοπ

Πολιτικό χάπενινγκ – Από ΠΑΣΟΚ, με εικόνες, σύμβολα, γκάλοπ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από αύριο, όλοι οι Ελληνες θα είναι μάρτυρες (αναγνώστες, θεατές και ακροατές μαζί) του πιο εντυπωσιακού πολιτικού «χάπενινγκ» που επιχειρήθηκε ποτέ. Πρόκειται για το επιμελώς σκηνοθετημένο «δρώμενο» αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, με όλους τους κανόνες και τις συνταγές της σύγχρονης οπτικοακουστικής επικοινωνίας, με φαντασμαγορικά «εφέ» τελετουργικές διαδικασίες, επιμελημένη μυθοπλασία και σκηνοθετημένα «σασπένς». Προς τούτο έχουν επιστρατευθεί όλα τα σύγχρονα μέσα «παραμυθιάσματος» και παραπλάνησης του λαού.

Η ανάγκη αποχώρησης του κ. K. Σημίτη από την ενεργό πολιτική οφείλεται στην αποτυχία της πολιτικής του και στην εκκένωση της πολιτικής του προοπτικής και είχε από καιρό επισημανθεί. Τώρα που επιχειρείται, δεν ξεπερνάει τα όρια του προεκλογικού τεχνάσματος και δεν έχει καμία σχέση με τη βαθιά πολιτική αλλαγή που προσδοκά και απαιτεί ο ελληνικός λαός από τις εκλογές: τον χωρισμό του κράτους από το κόμμα, τη διάλυση του «παρακράτους» των διαπλεκομένων και γενικότερα την αποκρατικοποίηση της Πολιτικής, ώστε να αποκτήσει αυτοτέλεια και αυτονομία ως έκφραση λαϊκών συμφερόντων και ουδενός άλλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή