Φυγομαχεί και δεσμεύει – O κ. Σημίτης κήρυξε πρόωρες εκλογές

Φυγομαχεί και δεσμεύει – O κ. Σημίτης κήρυξε πρόωρες εκλογές

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τόνο αυτοκριτικής, υπερασπιζόμενος κατά τρόπο απόλυτο τα πεπραγμένα της παρελθούσης οκταετίας, προσπερνώντας την πραγματική αιτία των επώδυνων γι’ αυτόν αποφάσεων και με εμφανή διάθεση δέσμευσης των εξελίξεων, ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης «παρέδωσε» χθες την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στον υπουργό Εξωτερικών, τον φέροντα ιστορικό όνομα, κ. Γ. Παπανδρέου, ελπίζοντας να περιορίσει την πανθομολογούμενη επερχόμενη συντριπτική ήττα στις εκλογές, που τελικώς θα διεξαχθούν στις 7 Μαρτίου.

Παρ’ ότι ο ίδιος θέλησε να εμφανίσει την παραίτησή του ως πράξη συμβολισμού και προώθησης της ανανέωσης, το πλήθος των περιορισμών που έθεσε στον διάδοχό του καταδεικνύει την πραγματική βούλησή του, που δεν είναι άλλη από την υπεράσπιση της κλονισθείσης εδώ και καιρό υστεροφημίας του.

Παρά ταύτα, η έναρξη των διαδικασιών διαδοχής του κ. Σημίτη, που θα ολοκληρωθεί στο προσεχές διάστημα, μεταβάλλει ώς ένα βαθμό τις εκλογικές συνθήκες, καθώς το ΠΑΣΟΚ, με την εμφανή στήριξη των MME, επιχειρεί να εμφανισθεί με νέο πρόσωπο και κυρίως να παίξει το παιχνίδι των εντυπώσεων. O υπουργός Εξωτερικών θα θελήσει να καλύψει το γενικευμένο αίτημα της κοινωνίας για αλλαγή, αλλά με την παραμονή του κ. Σημίτη στην πρωθυπουργία, αυτή η προσπάθεια θα μοιάζει μετέωρη και άκρως προβληματική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή