Πώς είδαν οι ξένοι τη διαρχία ΠΑΣΟΚ

Πώς είδαν οι ξένοι τη διαρχία ΠΑΣΟΚ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H παραίτηση του Κώστα Σημίτη από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και η προκήρυξη εκλογών απασχόλησε τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Πέραν των δηλώσεων του πρωθυπουργού και του κ. Γ. Παπανδρέου, τα πρακτορεία μετέδωσαν πληροφορίες για την πολιτική σταδιοδρομία του απερχόμενου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ καθώς και του διαδόχου του. «Σημίτης, ο φιλοευρωπαίος που οδήγησε την Ελλάδα στην ευρωζώνη» και «O επίδοξος μεταρρυθμιστής και νέος ηγέτης των σοσιαλιστών είναι γόνος πολιτικής δυναστείας» ήταν οι τίτλοι των τηλεγραφημάτων του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων.

Τα τηλεγραφήματα αναφέρθηκαν στις δημοσκοπήσεις που δίνουν ποσοστό δημοτικότητας 72% στον Γ. Παπανδρέου αλλά και σε εκείνες που δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται με επτά ποσοστιαίες μονάδες του ΠΑΣΟΚ.

«Τους τελευταίους μήνες, στο πρόσωπο του Σημίτη συγκεντρώθηκε η δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων, καθώς πολλοί Ελληνες πιστεύουν ότι το βιοτικό τους επίπεδο έχει υποβαθμιστεί με την ανεργία να βρίσκεται στο 9% παρότι έχουν περάσει χρόνια έντονων ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης», έγραψε το Ρόιτερς, επιχειρώντας να εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν στις χθεσινές εξελίξεις.

Παρουσιάζοντας τον Γ. Παπανδρέου, το «Ρόιτερς» σημείωσε ότι «ενώ ο λαϊκιστής πατέρας του Ανδρέας ικανοποιούσε τα πλήθη με τις αμφιλεγόμενες πολιτικές του και τη ρητορική του δεινότητα, ο Γιώργος, γνωστός στην Ελλάδα ως Γιωργάκης, έχει υιοθετήσει ένα πολύ πιο διπλωματικό ύφος». Παράλληλα, το Ασοσιέιτεντ Πρες τόνισε ότι «οι σοσιαλιστές θεωρούν τον Παπανδρέου ως το χαρτί που μπορεί να ανατρέψει τα προγνωστικά των δημοσκοπήσεων» και σημείωσε ότι οι πρόωρες εκλογές είναι ωφέλιμες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή