Καθορίζονται οι διαδικασίες για το έκτακτο συνέδριο

Καθορίζονται οι διαδικασίες για το έκτακτο συνέδριο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα το απόγευμα σε κατ’ ιδίαν συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. M. Χρυσοχοΐδη θα οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες του συνεδρίου μέσω του οποίου θα «νομιμοποιηθεί» η εκλογή του πρώτου στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος απευθείας από τη βάση. Νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι, θα συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή η οποία, παρουσία και των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα αποφασίσει την προκήρυξη του εκτάκτου συνεδρίου.

Πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου είναι η 5η ή η 6η Φεβρουαρίου. H ψηφοφορία στη βάση θα διεξαχθεί στις 8 του μήνα και αμέσως μετά θα προκηρυχθούν οι πρόωρες εκλογές. Το πιθανότερο είναι δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες για την ανάδειξη του κ. Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος να έχουν όλα τα εν ενεργεία μέλη, καθώς και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ από το 1974 και μετά, τα οποία έχουν καταστεί για διάφορους λόγους ανενεργά.

Το έκτακτο συνέδριο

Τέλος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της K.E. θα αποφασιστεί και η σύνθεση του εκτάκτου συνεδρίου. Το πιθανότερο είναι η σύνθεση του συνεδρίου να είναι διευρυμένη. Να μετάσχουν δηλαδή, τα μέλη του συνεδρίου του 2001 καθώς και όλοι όσοι μετέχουν σε αιρετά όργανα, δηλαδή στις νυν νομαρχιακές και τομεακές επιτροπές.

Το συνέδριο θα έχει ως μόνο αντικείμενο την τροποποίηση του καταστατικού, γεγονός που συνεπάγεται ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή γραμματέα, E. Γ. και Κεντρικής Επιτροπής. Επίσης, ο κ. Θ. Πάγκαλος θα παραμείνει, αν και η παρουσία του κ. Χρυσοχοΐδη εφ’ εξής θα είναι περισσότερο ορατή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή