Αριστερά: αλλαγή φρουράς χωρίς ουσία

Αριστερά: αλλαγή φρουράς χωρίς ουσία

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμεση ήταν η αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς στο «διάγγελμα» του απερχομένου πρωθυπουργού. H γενική γραμματέας του KKE κ. Αλέκα Παπαρήγα,που παραχώρησε χθες συνέντεξη Τύπου, ξεκαθάρισε ότι θεωρεί προσχήματα όλα όσα συμβαίνουν γύρω από τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, όπως πρόσχημα αποτελεί και η επίκληση του Κυπριακού ως «εθνικού θέματος» για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. H κ. Παπαρήγα τόνισε επίσης ότι με την αναφορά αυτή στο Κυπριακό, η κυβέρνηση συμβάλλει στην πίεση που ασκούν στην Κύπρο οι ΗΠΑ «με το πιστόλι στον κρόταφο, για μια λύση μη βιώσιμη, μη δίκαιη». H γ.γ. του KKE τόνισε επίσης ότι «δεν ξεπλένεται η αντιλαϊκή πολιτική με την εναλλαγή της ηγεσίας και τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος σαφώς ήταν απο τα βασικά στελέχη της αντιδραστικής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και στήριξε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα». Χαρακτήρισε επίσης τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ «σοβάντισμα με στόχο την υποκλοπή της ψήφου. Γιατί γίνονται οι εκλογές; Οι εκλογές δεν αποτελούσαν μέχρι τώρα εκλογές πολιτικών καλλιστείων ανάμεσα σε K. Σημίτη και K. Καραμανλή ούτε τώρα μπορούν να αποτελέσουν καλλιστεία μεταξύ K. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου» τόνισε η κ. Παπαρήγα, καλώντας τους πολίτες «να γυρίσουν την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.». Δήλωσε επίσης ότι θα υπάρξει συνεργασία με πρόσωπα εκτός κόμματος, αλλά όχι σε επίπεδο «δημοσίων σχέσεων», ενώ όταν ρωτήθηκε σχετικά χαρακτήρισε τη βουλευτή του KKE κ. Λιάνα Κανέλλη «μαχόμενη βουλευτή που δίνει τη μάχη της με μεγάλο σθένος».

Ο ΣΥΝ

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. N. Κωνσταντόπουλος με δήλωσή του τόνισε ότι «ο κ. Σημίτης και το σύστημα εξουσίας που στήριξε και αγιογραφεί την πολιτική του, κάνουν μια θεαματική κίνηση της τελευταίας στιγμής, για να αλλάξουν το κλίμα, με αλλαγές προσώπων και ρόλων, χωρίς να θίξουν τις πολιτικές, που αποτελούν την αιτία για τα προβλήματα του λαού και τη μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ». Οπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντόπουλος, οι κινήσεις κορυφής που μεθοδεύθηκαν δεν τροποποιούν σε τίποτε την ουσία του διακυβεύματος των ερχόμενων εκλογών. «Το δίλημμα των εκλογών απέναντι στο δίδυμο Καραμανλή – Παπανδρέου που αποτελεί συνέχιση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών είναι αν θα υπάρξει ισχυρή δύναμη εναλλακτικής πολιτικής για προοδευτική προοπτική. Αυτή η δύναμη μπορεί να είναι μόνο μια ανανεωτική, ριζοσπαστική και δυνατή Αριστερά», κατέληξε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ κ. Τσοβόλας σχολίασε ότι ο κ. Σημίτης «φυγομαχεί πριν από τις εκλογές για να αποφύγει την κρίση της πλειοψηφίας του λαού». Κατά τον κ. Τσοβόλα «ο πρωθυπουργός διόρισε από την οικία του νέο αρχηγό ερήμην των κομματικών οργάνων», ενώ για το πρόωρο των εκλογών δήλωσε ότι «αποδεικνύεται για πόλλοστή φορά ότι το Σύνταγμα χρησιμοποιείται ανάλογα με τις κομματικές σκοπιμότητες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή