Χριστόδουλος περιγράφει ηγέτη

Χριστόδουλος περιγράφει ηγέτη

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ομιλία, με σημεία που θεωρήθηκαν έμμεση παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις, πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος.

Σε κήρυγμά του χθες στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε τέλμα και μόνο ένας ηγέτης που εμπνέεται από το θείο θέλημα μπορεί να τη βγάλει από αυτό, ενώ για τους πολιτικούς είπε ότι «χαιρόμαστε όταν πηγαίνουν καλά στον δρόμο της Εκκλησίας, αλλά μερικές φορές παρασύρονται από επίκαιρα γεγονότα και λησμονούν τα ιδεώδη και την ελπίδα για τη χώρα μας».

Το τέλμα

Στην ομιλία του ο κ. Χριστόδουλος ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των ίδιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει όλη η Ευρώπη και αφού έθεσε το ερώτημα αν «μπορεί κανείς να βγάλει από το τέλμα την Ελλάδα», έδωσε ο ίδιος την απάντηση λέγοντας:

«Μόνον ο Θεός, μόνον αυτός με τη δύναμή του μπορεί να μας σώσει και μόνον άνθρωποι που εμπνέονται από το θείο θέλημα έχουν τη δύναμη να περιβάλλουν σε αυτόν τον λαό έναν τρόπο ζωής που είναι ευλογημένος».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Χριστόδουλος «φωτογράφησε», πάλι με τη μορφή ερωτήματος, τους Αμερικανούς ως «πηγή του κακού» στην ανθρωπότητα λέγοντας: «Ποιος κυβερνάει σήμερα τη γη και τον κόσμο ολόκληρο; Ποιος επιβάλλει τις θελήσεις του σε όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να υποταχθούν αν δεν θέλουν να εξολοθρευθούν και να εξοντωθούν παντελώς;».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος

Εν τω μεταξύ, κατά του Αρχιεπισκόπου έβαλε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. A. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος σχολιάζοντας ομιλία του την ημέρα των Φώτων, τη χαρακτήρισε «προκλητική παρέμβαση στην παράδοση, την ιστορία, τις συνήθειες και την αντίληψή των Θεσσαλονικέων για το τι είναι και πώς πρέπει να τελείται ο εορτασμός των Θεοφανίων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή