Συμφωνία τιμής Καραμανλή με την κοινωνία πολιτών

Συμφωνία τιμής Καραμανλή με την κοινωνία πολιτών

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ομολογία της αποτυχίας της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ ερμήνευσε τη «φυγή» -όπως την χαρακτήρισε- του κ. K. Σημίτη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλής, ο οποίος παρουσίασε μία «συμφωνία τιμής» με τους πολίτες. Σε δήλωσή του, λίγα λεπτά μετά την αντίστοιχη του πρωθυπουργού, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι στις εκλογές που έρχονται «κρίνονται πολιτικές, αποδίδονται ευθύνες, αξιολογούνται επιδόσεις και γίνονται επιλογές» και μίλησε για «ολοκλήρωση της επικοινωνιακής παράστασης άνευ ουσιαστικού περιεχομένου», όπως εκείνες της Χάρτας και των «κοινωνικών πακέτων».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζοντας τη στάση του κόμματός του απέναντι στις εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα, τόνισε ότι οι εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ αφορούν το ίδιο και μόνο, αφού στις εκλογές που έρχονται κρίνονται πολιτικές. «Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες», είπε, «αξιώνουν μία νέα πολιτική. Την επόμενη ημέρα των εκλογών, η εφαρμογή του προγράμματός μας θα ανοίξει μία καινούργια σελίδα για τον τόπο. Θα οδηγήσει σε μία δυναμική και δίκαιη κοινωνία και θα κάνει τους πολίτες σίγουρους για το προσωπικό τους μέλλον και για τη συλλογική μας πορεία».

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι έχει απόλυτη επίγνωση του χρέους του και πρόσθεσε: «Ακούω το αίτημα του πολίτη: Ποτέ ξανά διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Συγκέντρωση πλούτου σε ελάχιστους, σε βάρος των ευκαιριών των πολλών. Εγκλημα στο χρηματιστήριο. Επαρση της εξουσίας και καθεστωτική αντίληψη του κράτους. Εμπαιγμός στον ασθενέστερο πολίτη, τον συνταξιούχο, τον εργαζόμενο. Περιθωριοποίηση της μικρομεσαίας επιχείρησης και περιθωριοποίηση του αγρότη».

Κοινωνία συνοχής

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας μιας ισχυρής κοινωνίας συνοχής, συμμετοχής, εμπιστοσύνης και δικαιοσύνης. «Θέλουμε», είπε, «την Ελληνίδα και τον Ελληνα να αισθάνονται ότι συμμετέχουν στην ευημερία, στην κατανομή του πλούτου που παράγουν οι ίδιοι και η χώρα, ότι το κράτος για το οποίο ο πολίτης πληρώνει, βρίσκεται στη δική του υπηρεσία και όχι το αντίστροφο. Θέλουμε ο κάθε ενεργός πολίτης, ο επιχειρηματίας, να αισθάνεται ότι η κυβέρνηση που τον εκπροσωπεί ασκεί με σύνεση, αυστηρότητα και τιμιότητα την εποπτεία στους οικονομικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς. Αυτή είναι η συμφωνία τιμής», κατέληξε ο κ. Καραμανλής, «που συνάπτει η αυριανή κυβέρνηση της Ν.Δ. με την κοινωνία των πολιτών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή