Πάουελ: Καλός φίλος ο Γιώργος

Πάουελ: Καλός φίλος ο Γιώργος

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πολύ καλό φίλο του» χαρακτήρισε τον κ. Γ. Παπανδρέου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. K. Πάουελ, ο οποίος αναφέρθηκε στην επικείμενη ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τον κ. Παπανδρέου και το πολιτικό μέλλον του. O επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ρωτήθηκε για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες στην Ουάσιγκτον και απάντησε: «O Γ. Παπανδρέου είναι πολύ καλός μου φίλος. Εχουμε κάνει πολλά μαζί στη διάρκεια των τελευταίων ετών. Τον συγχαίρω για την ανακοίνωση που έκανε σήμερα ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματός του και του εύχομαι κάθε τύχη, αλλά είναι μια ελεύθερη και ανοιχτή εκλογή και εναπόκειται στον ελληνικό λαό να αποφασίσει ποιο κόμμα θέλει να τον κυβερνήσει και ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός». Χαριτολογώντας εξάλλου ο κ. Πάουελ oλοκλήρωσε την αναφορά του στον κ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι «χθες όταν έγιναν γνωστές οι εξελίξεις, πρόσεξα τις όμορφες εικόνες του Γιώργου να τρέχει με σορτς, να κάνει τζόγκινγκ, να χορεύει. Είναι σαφές ότι η προεκλογική εκστρατεία έχει αρχίσει».

Εν τω μεταξύ, αισιοδοξία σχετικά με την πορεία του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές εξέφραζαν χθες τα κορυφαία στελέχη του κόμματος. O υπουργός Εσωτερικών κ. K. Σκανδαλίδης υποστήριξε ότι το κλίμα έχει αλλάξει εντυπωσιακά και ότι το ΠΑΣΟΚ «θα κερδίσει τις εκλογές ευκολότερα από την προηγούμενη φορά αν η Ν.Δ. εξακολουθήσει να μην αλλάζει τακτική». H υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Βάσω Παπανδρέου με δηλώσεις της παραδέχθηκε ότι «όλοι οι πολιτικοί έχουν τις δικές τους φιλοδοξίες, αλλά αυτήν την ώρα ο Γιώργος Παπανδρέου έχει σαφές προβάδισμα». O υπουργός Αμύνης κ. Γ. Παπαντωνίου τόνισε ότι «ο Κώστας Σημίτης έδωσε το μήνυμα της ανανέωσης στο ΠΑΣΟΚ σε πρόσωπα και ιδέες». Υπέρ της ανανέωσης «χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όποιος είναι νέος πρέπει καλά και σώνει να ψηφισθεί» τάχθηκε ο υποψήφιος βουλευτής στην A΄ Πειραιώς και μέλος της K.E. κ. Δημ. Καρύδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή