ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟ TON ΚΥΠΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ T. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Κανένα σχόλιο για τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Η κυπριακή κυβέρνηση δεν πρόκειται να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. T. Παπαδόπουλος. Ερωτηθείς για το πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην Αθήνα, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι θα τηρήσει την «πάγια τακτική» και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να γίνει κανένα σχόλιο για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Αντιθέτως, ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος ΕΔΕΚ κ. Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι η ενέργεια του Ελληνα πρωθυπουργού να κινήσει ο ίδιος τις διαδικασίες διαδοχής του στο ΠΑΣΟΚ αποτελεί πράξη πολιτικής γενναιοψυχίας και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια νέα νικηφόρα πορεία στις επερχόμενες γενικές βουλευτικές εκλογές. O πρόεδρος της ΕΔΕΚ τόνισε πως οποιαδήποτε κυβέρνηση εκλεγεί δημοκρατικά από τον ελληνικό λαό, θα είναι η κυβέρνηση της Ελλάδας, με την οποία η ΕΔΕΚ θα έχει άριστες σχέσεις και αγαστή συνεργασία για προώθηση της λύσης του Κυπριακού.

ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ KAI ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Νέος γύρος διερευνητικών επαφών

Εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, που έχει ξεκινήσει ήδη στη χώρα μας, πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα ο 22ος γύρος διερευνητικών επαφών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Παν. Μπεγλίτης. Οπως είναι γνωστό, κυριότερο αντικείμενο των συζητήσεων, τις οποίες καλύπτει πλήρη μυστικότητα, είναι το θέμα της υφαλοκρηπίδας και η υπογραφή συνυποσχετικού για την παραπομπή του στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Στις επαφές μετέχουν από την ελληνική πλευρά ο πρέσβης κ. Αν. Σκοπελίτης και από τουρκικής ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας πρέσβης κ. Ουγκούρ Ζιγιαλί.

ΤΣΟΒΟΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Αντιδημοκρατικές διαδικασίες

«Με αντιδημοκρατικές διαδικασίες διορίζουν τον νέο αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ. Αντί για εκσυγχρονισμό των δημοκρατικών θεσμών και της πολιτικής, η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Σημίτης μάς γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω, καταργώντας κάθε έννοια εσωκομματικής δημοκρατίας και δυναμιτίζοντας έτσι τους δημοκρατικούς θεσμούς», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ κ. Δ. Τσοβόλας, σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του κ. Σημίτη στην K.E. του ΠΑΣΟΚ. O κ. Τσοβόλας επισήμανε ότι «ενώ το δημόσιο χρέος έχει ξεπεράσει τα 60 τρισεκ. δρχ., η ανεργία, η ακρίβεια, η φτώχεια και η ανασφάλεια καλπάζουν, ο κ. Σημίτης και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τα βλέπουν όλα ρόδινα. Ετσι, αποδεικνύουν ότι ζουν σε έναν φανταστικό κόσμο και σε μιαν άλλη χώρα».

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΕΚΑΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ

Προγραμματικό Συμβούλιο στον ΣΥΝ

Συνέρχεται αύριο του Προγραμματικό Συμβούλιο του Συνασπισμού, στο οποίο συμμετέχουν πάνω από εκατό πανεπιστημιακοί και ερευνητές από όλα τα AEI και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας και όλους τους επιστημονικούς κλάδους. Ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Οικολογίας και όχι μόνο στον ΣΥΝ. Το Προγραμματικό Συμβούλιο θα συζητήσει τις προγραμματικές κατευθύνσεις του ΣΥΝ, τα θέματα της Παιδείας και τη λειτουργία των θεματικών ομάδων εργασίας. Στη σύσκεψη θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΣΥκ. N. Κωνσταντόπουλος.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΠΟΛΕΜΟ KATA ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Οι «παράπλευρες απώλειες»

Οι συμφωνίες μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ σχετικά με την έκδοση και την αμοιβαία δικαστική συνδρομή θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην ημερίδα με τίτλο «Παράπλευρες απώλειες του πολέμου της τρομοκρατίας» που διοργανώνει σήμερα στο Αμφιθέατρο Ιωάννη Δρακόπουλου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών η Εταιρεία Πολιτικού Προβληματισμού «Νίκος Πουλαντζάς». Οι τρεις άξονες στους οποίους θα κινηθεί η συζήτηση θα είναι «η πολιτική διάσταση: υποταγή ή συνενοχή της Ευρώπης;», «οι επιπτώσεις των συμφωνιών στον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό» και «η ελληνική περίπτωση: νομικές επιπτώσεις και πολιτική αντιμετώπιση». Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι μεταξύ άλλων ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ κ. Αντώνης Μανιτάκης, η πρόεδρος του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αντώνης Μπρεδήμας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δημήτρης Παξινός κ. ά.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟ TOK. ΣΗΜΙΤΗ

Εγκαίνια σε γέφυρες και σήραγγες

Τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς, τη νέα γέφυρα του Αξιού ποταμού και τις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα θα εγκαινιάσει και θα παραδώσει στην κυκλοφορία την προσεχή Δευτέρα ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρ. Βερελή. H νέα γραμμή Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς, μήκους 36 χλμ., είναι διπλή, σηματοδοτούμενη, με έτοιμη υποδομή ηλεκτροκίνησης και επιτρέπει ταχύτητες μέχρι και 250 χλμ. την ώρα μετά την ηλεκτροκίνησή της. Οι δύο σήραγγες, μία στον Πλαταμώνα (μήκους 4,3 χλμ.) και μία στα Τέμπη (μήκους 5,5 χλμ.), είναι οι μεγαλύτερες στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή