Τηλεοπτικές άδειες εν μέσω των εκλογών

Τηλεοπτικές άδειες εν μέσω των εκλογών

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά ερωτήματα ως προς τη σκοπιμότητά που υποκρύπτει, τη στιγμή που βρισκόμαστε ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο και με δεδομένο το ρόλο που παίζουν τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και τις «διαπλεκόμενες» σχέσεις ορισμένων ιδιοκτητών τους με πολιτικά συμφέροντας, προκαλεί η σπουδή που επιδεικνύεται να δοθούν οι άδειες πανελλαδικής εμβέλειας στους τηλεοπτικούς σταθμούς. O πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κ. Ιωάν. Λασκαρίδης, σε συνάντηση που είχε χθες με τους ειδικούς επιστήμονες του Συμβουλίου, δήλωσε εκ νέου αποφασισμένος να δώσει τις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας πριν από τις εκλογές. Ανεξάρτητα από τις όποιες προθέσεις του κ. Λασκαρίδη, μία τέτοια εξέλιξη, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μπορεί να αποτελέσει «αντικείμενο συναλλαγής» ενόψει των εκλογών.

Η συνάντηση του κ. Λασκαρίδη ήταν ενημερωτική για την πορεία του ελέγχου των φακέλων των 15 αιτούντων για τις έξι προκηρυχθείσες άδειες, κατά τον οποίο, όμως« σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διαπιστωθεί «προβλήματα». Πρόθεση του κ. Λασκαρίδη είναι αυτά να επιλυθούν εφόσον γίνεται, διαφορετικά οι επιστήμονες να προχωρούν στην απόρριψη τυχόν «προβληματικού φακέλου», ώστε να ολοκληρωθεί η αδειοδοτική διαδικασία χωρίς καθυστερήσεις. Με την άποψη αυτή, ωστόσο, δεν φαίνεται να συμφωνούν όλα τα μέλη του ΕΣΡ, που θα συζητήσουν το θέμα «αδειοδότηση πριν ή μετά τις εκλογές» σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας. Σημειώνεται ότι οι επιστήμονες του ΕΣΡ παράλληλα με τους φακέλους των αιτούντων για άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, έχουν ξεκινήσει τον έλεγχο των φακέλων των υποψήφιων επχειρήσεων για άδεια περιφερειακής εμβέλειας, ενώ στις 16 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις άδειες τοπικής εμβέλειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή