Ν.Δ.: συσκέψεις, περιοδείες και επιστροφή των εκτός

Ν.Δ.: συσκέψεις, περιοδείες και επιστροφή των εκτός

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιοδείες σε όλη τη χώρα ξεκινούν από την προσεχή εβδομάδα ο πρόεδρος της Ν.Δ. και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, ενώ μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα συνεδριάζουν όλα τα κομματικά όργανα με θέμα την πορεία προς τις εκλογές και στις 25 με 30 Ιανουαρίου ανακοινώνονται τα ονόματα των υποψηφίων σε όλη την χώρα. Σε χθεσινή σύσκεψη υπό την προεδρία του κ. K. Καραμανλή (συμμετείχαν οι κ. Γ. Σουφλιάς, Δημ. Σιούφας, Πρ. Παυλόπουλος, Βαγγ. Μεϊμαράκης και Θόδ. Ρουσόπουλος), συζητήθηκε η προεκλογική στρατηγική του κόμματος.

Στη σύσκεψη εγκρίθηκε η σχετική απόφαση για τη σύσταση της Επιτροπής Εκλογών, στην οποία θα προεδρεύει ο κ. Καραμανλής. Επίσης, αποφασίσθηκε να συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα η K.O. με θέμα την πορεία προς τις εκλογές. Συνεδριάσεις για το ίδιο θέμα θα έχουν την ερχόμενη εβδομάδα η K.E., το Πολιτικό Συμβούλιο και η η Επιτροπή Εκλογών.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος κ. Σουφλιάς (ο οποίος σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας), αναφέρθηκε στην «επικοινωνιακή», όπως την χαρακτήρισε, επίθεση της κυβέρνησης. «H πολιτική ζωή βρίσκεται στη δίνη μιας επικοινωνιακής επίθεσης με ήρωες και μεσσίες. Ομως δεν υπάρχει ούτε ήρωας ούτε μεσσίας. Υπάρχει μόνο μία μεγάλη αλήθεια που τη γνωρίζουν όλοι. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει το ίδιο. Τα ίδια πρόσωπα, η ίδια πολιτική, όπως είπε και ο κ. Σημίτης. Αλλάζει μόνον ο αρχηγός. Ωστόσο, ο Γιώργος Παπανδρέου, συμπαθής πολιτικός κατά τ’ άλλα, τόσα χρόνια όχι μόνο δεν πήρε ποτέ καθαρή θέση για τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα του πολίτη αλλά συνυπέγραψε όλες τις αποτυχημένες συνταγές του κ. Σημίτη».

Επιστροφή στελεχών

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη δεν συζητήθηκε το θέμα της επιστροφής των εκτός της Ν.Δ. ευρισκομένων στελεχών. O κ. Σουφλιάς, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, επανέλαβε τη ρήση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι «στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται χωρίς να λέγονται και πράγματα που λέγονται χωρίς να γίνονται», αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι έχουν γίνει βήματα για την επιστροφή τους. Σημειώνεται δε ότι έγκυρες πηγές ανέφεραν χθες μεταξύ ότι εντός των προσεχών ωρών – ημερών επιστρέφει στην Ν.Δ. ο πρώην δήμαρχος κ. Δημ. Αβραμόπουλος.

Σήμερα, εν τω μεταξύ, ο κ. Καραμανλής θα έχει συνάντηση με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Ανεπισήμως τονιζόταν ότι θα συζητηθούν τα θέματα που έχουν σχέση με την επιτροπή εκλογικού αγώνα, στην οποία συμμετέχει η δήμαρχος της Αθήνας. Ωστόσο, πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται να θιγεί και το θέμα της επιστροφής του κ. Αντώνη Σαμαρά. O πρόεδρος της Ν.Δ. θα συναντηθεί επίσης με τον τον κ. Μιλτ. Εβερτ και τον κ. Τζαννή Τζαννετάκη.

Αμέσως μετά την χθεσινή σύσκεψη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ρουσόπουλος, υπογράμμισε ότι «η στρατηγική του κ. Σημίτη και του ΠΑΣΟΚ, θα τους οδηγήσει σε ήττα. H Νέα Δημοκρατία, βέβαιη, σίγουρη, οργανωμένη, αφού από πολύ καιρό είχε ζητήσει εκλογές, βαδίζει σε μία εκλογική νίκη».

Ο γενικός γραμματέας της K.O. κ. Δημ. Σιούφας τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πανέτοιμη. «Είμαστε», προσέθεσε, «η κυρίαρχη πολιτική δύναμη του τόπου».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Πρ. Παυλόπουλος εκτίμησε ότι «εκείνοι που επιχείρησαν να αιφνιδιάσουν δήθεν το πολιτικό σκηνικό της χώρας ψάχνουν ακόμη για αρχηγό, για πρόγραμμα, για στελέχη». O γραμματέας της K.E. κ. Βαγγ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει τις προγραμματικές της προτάσεις για τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Ελληνας πολίτης και πιστεύει ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών έχει χτιστεί βήμα βήμα μέσα από την αποδοχή αυτών των προτάσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή