«Σύνεση» από Αγκυρα

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν όψει της επισκέψεως του Τούρκου πρωθυπουργού κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον, αλλά και της αφίξεως του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ρομάνι Πρόντι στην Αγκυρα στις 15 Ιανουαρίου, για την πρώτη επίσκεψη αυτού του επιπέδου από το 1963, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας, συνελθούσα υπό τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Αχμέτ N. Σεζέρ, αποφάσισε να επιδείξει διάθεση συνεργασίας και «ευελιξία».

Σε ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο του κ. Σεζέρ αναφέρεται ότι η Τουρκία θα «συνεχίσει να συμβάλει ουσιαστικά» στη διαδικασία για την επίλυση του Κυπριακού στη βάση του Σχεδίου Ανάν, αλλά και της αναγνωρίσεως των «πραγματικοτήτων» στη νήσο, δηλαδή της υπάρξεως δύο «κρατών», που δημιούργησε η τουρκική εισβολή και κατοχή.

Εν τω μεταξύ, στα κατεχόμενα αναμένεται να σχηματιστεί ψευδοκυβέρνηση και η μόνη εκκρεμότητα είναι αν θα συμμετέχουν τέσσερα, τρία ή δύο κόμματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή