Αμηχανία προκαλεί η επιλογή διαρχίας

Αμηχανία προκαλεί η επιλογή διαρχίας

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι πολίτες έχουν στραμμένο το βλέμμα τους κυρίως προς εμάς και περιμένουν να δουν νέες πρωτοβουλίες και πολιτικές. Θα ανταποκριθούμε σε αυτές, και μέσα από την ανταπόκρισή μας θα δημιουργήσουμε συνθήκες νίκης». Την εκτίμηση αυτή που περισσότερο ακούστηκε ως έκφραση ελπίδας και λιγότερο ως βεβαιότητα εξέφρασε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. H χθεσινή τακτική ενημέρωση ήταν η πρώτη μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και το κλίμα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί μάλλον αμήχανο. Αλλωστε οι περισσότερες ερωτήσεις που κλήθηκε να απαντήσει ο κ. Χρ. Πρωτόπαπας εντοπίζονταν στις προφανείς αντιφάσεις που έχουν ήδη ανακύψει από το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα οδηγείται στις εκλογές με έναν πρωθυπουργό υπό παραίτησιν και έναν υπό ανάληψιν πρόεδρο που δεν έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει ακόμη και τις μείζονες προγραμματικές του δεσμεύσεις.

«Θα εκπροσωπείτε στο εξής και τον κ. Γ. Παπανδρέου εκτός από την κυβέρνηση, ποια θα είναι η συμμετοχή του κ. Σημίτη στην προεκλογική εκστρατεία και πότε ο κ. Παπανδρέου θα κοινοποιήσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα» ήταν μερικά από τα ερωτήματα που ευλόγως δέχθηκε ο κ. Πρωτόπαπας. Και εκείνος, αμφισβητώντας την εκτίμηση ότι το τοπίο στο κυβερνών κόμμα παραμένει συγκεχυμένο, μετέφερε τη σύγχυση… «στην αξιωματική αντιπολίτευση που περνά, όπως είπε, μια περίοδο νευρικότητας και αμηχανίας».

Ασαφείς ήταν οι απαντήσεις του κ. Πρωτόπαπα και στις ερμηνείες που δόθηκαν στην ομιλία Σημίτη περί της ανάγκης σταδιακής αποχώρησης των παλαιότερων στελεχών του κόμματος, ενώ στον κ. Παπανδρέου παρέπεμψε να επιλέξει «το πώς και το πότε θα αναφερθεί σε βασικές πολιτικές του κατευθύνσεις», υπονοοώντας ότι αυτό μπορεί να γίνει και μετά το Εκτακτο Συνέδριο. Στη διακριτική ευχέρεια του κ. Παπανδρέου άφησε ο κ. Πρωτόπαπας και την ενδεχόμενη επάνοδο των βουλευτών που έχουν δηλώσει ότι δεν θα μετέχουν στις προσεχείς εκλογές, αν και πληροφορίες θέλουν τον κ. Σημίτη να μην επιθυμεί την επιστροφή τους, καθώς μερικοί εξ αυτών τον χαρακτήρισαν δημοσίως υπεύθυνο για την απόφαση τους να αποστασιοποιηθούν.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει τις μέχρι πρότινος εκτιμήσεις του ότι τα σενάρια διαδοχολογίας προέρχονταν από τις δεξιές εφημερίδες, ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε δήλωσε κάτι τέτοιο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή