ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ME TON ΠΡΟΕΔΡΟ T. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Ο K. Καραμανλής στην Κύπρο

Την Κύπρο θα επισκεφθεί στις 20 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Καραμανλής και θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσο Παπαδόπουλο για να συζητήσει μαζί του όλες τις εξελίξεις που αφορούν το Κυπριακό, εν όψει και της ολοκλήρωσης της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση την 1η Μαΐου. Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού στη Λευκωσία επιβεβαίωσε χθες την επίσκεψη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. O εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι ο κ. Καραμανλής θα μεταβεί στη Μεγαλόνησο στις 20 Ιανουαρίου και θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο. Επίσης θα έχει συναντήσεις με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων και θα αναχωρήσει για την Αθήνα στις 21 Ιανουαρίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

Στο υπόλοιπο Αττικής ο κ. Δούκας

Την υποψηφιότητά του με τη Νέα Δημοκρατία στο Υπόλοιπο Αττικής ανακοίνωσε ο οικονομολόγος και πρώην υφυπουργός κ. Πέτρος Δούκας. O κ. Δούκας γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα και έχει σπουδάσει οικονομικά και Διεθνείς Σχέσεις, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικά σε διάφορα αμερικανικά πανεπιστήμια. Είναι διδάκτωρ των Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη με αρμοδιότητα μεταξύ άλλων το δημόσιο χρέος και τη δημόσια περιουσία. Εχει διατελέσει γενικός διευθυντής στην Citibank και είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της Netmed, πρόεδρος του Δ.Σ. της EricssoHellas και της Capital Partners S.A. Επίσης είναι μέλος του Δ.Σ. και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», του Ιδρύματος «Ελίζα Γουλανδρή» και του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Επίσης οικονομικός σύμβουλος της EFG-Eurobank και της Village Roadshow Hellas. Είναι παντρεμένος με την Ιλεάνα Εβερτ και έχει μία κόρη.

ΓΙΑ ΤΗΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»

Αθώος ο πρόεδρος Ερυθρού Σταυρού

Αθώοι κρίθηκαν από το πενταμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού κ. Ανδρέας Μαρτίνης και τα 22 μέλη του Δ.Σ. του νοσοκομείου, οι οποίοι δικάστηκαν σε δεύτερο βαθμό για μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων του νοσοκομείου ύψους 10 δισ. δρχ., στο ίδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν». Το δικαστήριο απήλλαξε τους 23 κατηγορουμένους κρίνοντας, κατά πλειοψηφία, ότι δεν στοιχειοθετούνται επαρκώς οι κατηγορίες σε βάρος τους. Ειδικότερα ο κ. Ανδρέας Μαρτίνης κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατ’ εξακολούθησιν για την οποία πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή, ενώ τα 22 μέλη του Δ.Σ. κρίθηκαν αθώα για την κατηγορία της απιστίας κατ’ εξακολούθησιν για την οποία πρωτοδίκως είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών είχε απαλλάξει τους κατηγορούμενους από την κατηγορία της απιστίας, ωστόσο στη συνέχεια ο εισαγγελέας Εφετών κ. Μιχάλης Δέτσης άσκησε έφεση υπέρ του νόμου κάνοντας λόγο για «εσφαλμένη και παραμορφωτική εκτίμηση των αποδείξεων» από το Δικαστικό Συμβούλιο, ζητώντας την παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη.

ΑΠΟ ΤΗΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Διάβημα για το σύστημα ασφαλείας

Σε διάβημα προς τον επιτετραμμένο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση, όπως έκανε γνωστό χθες ο υπουργός Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Χρ. Πρωτόπαπας, διαμαρτυρόμενη για το θέμα της αντιμετώπισης των Ελλήνων ταξιδιωτών στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την εφαρμογή του νέου συστήματος ασφαλείας από τις αμερικανικές αρχές. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Πρωτόπαπας σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει και επιταχύνει τη διαδικασία θεσμοθέτησης μιας νέας μεθόδου έκδοσης των διαβατηρίων και μόλις αυτή ολοκληρωθεί «θα παρέλκει η διαδικασία που ορίστηκε από τις ΗΠΑ». Απαντώντας εξάλλου σε άλλη ερώτηση σχετικά με τη σπουδή του ΕΣΡ να παραχωρήσει τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας πριν από τις εκλογές, ο κ. Πρωτόπαπας απέκλεισε οποιαδήποτε παρέμβαση του υπουργείου Τύπου σε θέματα λειτουργίας του Συμβουλίου και σημείωσε ότι «όποιος αισθάνεται ότι αδικείται μπορεί να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

ΦΕΡΧΟΪΓΚΕΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

«Αρχίστε ξανά τις συνομιλίες»

Την ελπίδα να επαναληφθούν το συντομότερο δυνατόν οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Ανάν επανέλαβε χθες στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τη διεύρυνση επιτρόπου Γκίντερ Φερχόιγκεν. Απαντώντας σε ερώτηση κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων για το κατά πόσο παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες κάποια κινητικότητα για την επίλυση του Κυπριακού, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει κάποια απόφαση ή κάποια κίνηση από οποιαδήποτε πλευρά, εκφράζοντας την ελπίδα της Επιτροπής για επανάληψη των συνομιλιών στη βάση του σχεδίου Ανάν το συντομότερο δυνατόν. Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η Αγκυρα ετοιμάζει κάποιο σχέδιο για την επίλυση του Κυπριακού, ο εκπρόσωπος είπε ότι η Επιτροπή αναμένει την υποβολή του προκειμένου να τοποθετηθεί. Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές αποφάσεις κατά τη σύσκεψη κορυφής στην Αγκυρα, αρνήθηκε να τη σχολιάσει. Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υιοθέτηση από την Τουρκία του Πρωτοκόλλου 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα με την οποία προβλέπεται η κατάργηση της θανατικής ποινής σε καιρό πολέμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή