ΣΥΝ: Επιβάλλουν την εικονολογία

ΣΥΝ: Επιβάλλουν την εικονολογία

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κανένας Ελληνας πολίτης δεν μπορεί να θεωρήσει ότι είναι δημοκρατικές διαδικασίες ενός σύγχρονου κοινοβουλευτισμού αυτά που συμβαίνουν. Είναι η επιβολή της εικονολογίας στην ιδεολογία. Είναι όλα όσα οδηγούν στην απονεύρωση, στην παραπέρα απονεύρωση της συμμετοχικής διαδικασίας» είπε, μεταξύ άλλων, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. N. Κωνσταντόπουλος.

Σχολιάζοντας την αλλαγή φρουράς στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι «και οι απόψεις του κ. Παπανδρέου και οι απόψεις του κ. Σημίτη αναφέρονται σε μια πολιτική νεοφιλελεύθερης προσαρμογής, η οποία από θέσεις Αριστεράς αμφισβητείται. H συνέχιση της ίδιας πολιτικής σημαίνει ότι και υπό τη νέα ηγεσία το ΠΑΣΟΚ θα εξακολουθήσει να πορεύεται στον μονόδρομο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Τα προβλήματα όμως προκύπτουν από αυτή την πολιτική η οποία θα συνεχιστεί. Και οι εξελίξεις ήταν όχι τυχαίες, ακριβώς διότι αυτή η πολιτική απέτυχε, αυτή η πολιτική δημιούργησε σοβαρή κοινωνική δυσφορία, αυτή η πολιτική δεν μπορούσε να ξεγελάσει κανέναν πια Ελληνα πολίτη».

Ο πρόεδρος του ΣΥυποστήριξε επίσης ότι ήταν φανερό ότι ο πρωθυπουργός μεθόδευε ορισμένα σχέδια και για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης αλλά και για την προώθηση στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας δικών του επιλογών. «Λυπάμαι, διότι, με την εξέλιξη των πραγμάτων, όλοι εκείνοι οι οποίοι κατηγορηματικά διέψευδαν ως σενάρια όλα αυτά τα στοιχεία και ασκούσαν δριμύτατη κριτική εναντίον του Συνασπισμού και εναντίον μου για την επισήμανση αυτών των ενεργειών, δεν αισθάνονται στοιχειωδώς μια πολιτική ευθύνη να πουν κάναμε λάθος, δεν ξέραμε και στον αέρα μιλάγαμε όταν διαβεβαιώναμε τον ελληνικό λαό περί του αντιθέτου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή