Στην Ουάσιγκτον ο Φλωρίδης για την ολυμπιακή ασφάλεια

Στην Ουάσιγκτον ο Φλωρίδης για την ολυμπιακή ασφάλεια

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι το βασικό θέμα στην ατζέντα της επίσκεψης του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Φλωρίδη στις ΗΠΑ. O κ. Φλωρίδης αναχωρεί αύριο για την Ουάσιγκτον, επικεφαλής κλιμακίου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, στο οποίο συμμετέχουν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος κ. Φ. Νασιάκος και ο διευθυντής της ΕΥΠ κ. Π. Αποστολίδης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην αμερικανική πρωτεύουσα το κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με παράγοντες της κυβέρνησης των ΗΠΑ και επικεφαλής υπηρεσιών ασφαλείας για μια «πρόσωπο με πρόσωπο ενημέρωση σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν την Ολυμπιακή Ασφάλεια», όπως επισημαίνεται από το υπουργείο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Φλωρίδης θα συναντηθεί με την Κοντολίζα Ράις, σύμβουλο του προέδρου των ΗΠΑ για θέματα Εθνικής Ασφάλειας, τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τζον Ασκροφτ, τον διευθυντή του FBI Ρόμπερτ Μιούλερ, τον διευθυντή της CIA Τζορτζ Τένετ, τον συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για θέματα τρομοκρατίας Κόφερ Μπλακ, τον γενικό γραμματέα διπλωματικής ασφάλειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φράνσις Τέιλορ και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Αρμιτατζ. Στη διάρκεια των συναντήσεων αναμένεται να συζητηθούν επίσης τα επιμέρους ζητήματα της συνδρομής που θα χρειασθεί η Ελλάδα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων κυρίως σε εξειδικευμένη τεχνολογία.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απαντώντας σε ερώτηση για το εάν εγείρεται συνταγματικό θέμα με την έλευση Αμερικανών στρατιωτών για τη μεγάλη άσκηση, που θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο, απάντησε ότι το θέμα εξετάζεται από τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας και πρόσθεσε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης. Εν τω μεταξύ, στις 6, 7 και 8 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η άσκηση για την αντιμετώπιση ραδιοβιολογικών και χημικών απειλών με την κωδική ονομασία «Μπλε Οδύσσεια». H άσκηση θα είναι επί χάρτου γίνεται υπό την εποπτεία Βρετανών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή