Τι λέει η νέα ηγεσία για τη διαφθορά;

Τι λέει η νέα ηγεσία για τη διαφθορά;

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Να πάρει θέση ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά τα τρέχοντα, αλλά και σε ό,τι αφορά τους νόμους που εκκολάπτουν τη διαφθορά και στηρίζουν τη διαπλοκή», ζήτησε χθες, στην τελευταία προ των εκλογών συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. K. Καραμανλής, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου «πρέπει να αναλάβει τις θεσμικές ευθύνες που του μεταβιβάστηκαν». Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Καραμανλής έκανε στον εκλογικό νόμο, ρωτώντας τον κ. Παπανδρέου «αν δέχεται να συνδέσει την αφετηρία της νέας διαδρομής του με τον πολιτικό καιροσκοπισμό».

Τονίζοντας για άλλη μία φορά ότι η Ν.Δ. απευθύνεται σε όλους τους Ελληνες, ο κ. K. Καραμανλής μίλησε για επικοινωνιακή επιδρομή, με την οποία κάποιοι επιχειρούν να σκεπάσουν το διακύβευμα των εκλογών, που είναι η συνέχεια ή η αλλαγή πολιτικής. «Δεν θα τα καταφέρουν», υπογράμμισε, «γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν μία πανίσχυρη κοινωνική συμμαχία, που ανοίγει νέους δρόμους για την Ελλάδα του 21ου αιώνα».

Μέτρα

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. προανήγγειλε εξάλλου μέτρα που θα λάβει η κυβέρνησή του και θα σηματοδοτήσουν, όπως είπε, μια νέα πορεία. Το κυριότερο είναι η δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Κοινωνικής Πρόνοιας, το οποίο θα χρηματοδοτείται από ειδικό κωδικό του προϋπολογισμού για τη στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Επίσης εξήγγειλε ότι οι άνεργοι νέοι και νέες, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ θα θεωρούνται προστατευόμενα μέλη για μια επιπλέον διετία, γεγονός που θα συνεπάγεται φορολογική ελάφρυνση των οικογενειών τους. Ακόμη ότι οι νέες και οι νέοι απόφοιτοι των TEI και των Πανεπιστημίων μας, εφ’ όσον είναι άνεργοι θα εντάσσονται σε ειδικό πρόγραμμα για τη στήριξή τους από τον ΟΑΕΔ.

Αναφερόμενος στην πολιτική του μέτρου και της μετριοπάθειας, ο κ. Καραμανλής ζήτησε απ’ όλα τα στελέχη του κόμματος να επαναφέρουν τη συζήτηση στα θέματα ουσίας. «Προσφέρει πολλά», τόνισε χαρακτηριστικά, «εκείνος από εμάς που προσθέτει ψήφους στη Ν.Δ. και όχι εκείνος που παίρνει τις περισσότερες ψήφους από τη Ν.Δ.».

Αρνούμενος την πολιτική των «σημαιών ευκαιρίας», ο κ. Καραμανλής κατήγγειλε το κράτος που κομματικοποιήθηκε και υπηρετεί τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα, που σπαταλά χωρίς να παράγει, που υπονομεύει, το κράτος της παρέας, της γραφειοκρατίας, της κακοδιοίκησης, της διαφθοράς και των κομματικών αξιωματούχων. Το κράτος που απεικονίζεται στην Ολυμπιακή της χρεωκοπίας, στον ΟΣΕ της σπατάλης και της ταλαιπωρίας, στον OTE της διαπλοκής».

Επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για την εφαρμογή σχεδίου δράσης κατά της διαφθοράς, o κ. Καραμανλής μίλησε για την κατάργηση του «μαθηματικού τύπου» που εξέθρεψε μία βιομηχανία στημένων προσφορών για προαποφασισμένες συμβάσεις και για τον πλήρη έλεγχο υπόπτων συμβάσεων, που αφορούν αμυντικούς εξοπλισμούς και όχι μόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή