«Αγαπητέ Γιώργο, Αλέκα, Νίκο να παίξουμε τίμια»

«Αγαπητέ Γιώργο, Αλέκα, Νίκο να παίξουμε τίμια»

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο το νέο ήθος στην πολιτική, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε χθες στην αποστολή επιστολών προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, ζητώντας να τηρηθούν οι όροι εκείνοι που θα καταστήσουν τίμιο και ανοιχτό το προεκλογικό παιχνίδι και να πραγματοποιηθούν τρεις τηλεοπτικές συζητήσεις, στη μία -τουλάχιστον- εκ των οποίων να συμμετάσχουν όλοι. Τη συμφωνία του με το περιεχόμενο της επιστολής Καραμανλή εξέφρασε ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε «να δεσμευτούμε σε μεγάλα ζητήματα, ώστε να προχωρήσει η χώρα μας με δυναμισμό σε τομείς και σε τομές που πρέπει να κάνουμε για μια νέα εποχή». Εξέφρασε την ελπίδα «όλα αυτά να τα κάνουμε πράξη» και παρέπεμψε στις επόμενες ημέρες για περισσότερες λεπτομέρειες. O κ. Καραμανλής αποκαλεί τους πολιτικούς αρχηγούς με τα μικρά τους ονόματα («αγαπητέ Γιώργο», «αγαπητή Αλέκα», «αγαπητέ Νίκο», «αγαπητέ Δημήτρη») και δεν είναι «καθαρά τυπικός» προς τον μέλλοντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, καθώς του εύχεται, βλέποντας τις τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και το νέο ρόλο που αναμένεται να αναλάβει, «καλή δύναμη». «Αισθάνομαι ειλικρινή ικανοποίηση για το γεγονός ότι η ηγεσία και του ΠΑΣΟΚ περνάει, όπως φαίνεται, σε έναν πολιτικό της νεότερης γενιάς, ο οποίος δείχνει να μην επενδύει στον διχασμό των Ελλήνων», αναφέρει, διαχωρίζοντας σαφώς τις απόψεις Παπανδρέου απο εκείνες του κ. Σημίτη…

Ιση μεταχείριση

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θέτει, ουσιαστικά, επί τάπητος το θέμα της ίσης μεταχείρισης των κομμάτων απο τα ιδιωτικά MME (θεωρεί δεδομένο ότι η δημόσια τηλεόραση θα σεβαστεί τις εντολές του ΕΣΡ) και ζητεί να μετέχουν στον διάλογο μέσω των ηλεκτρονικών MME όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο. Με την επιστολή, που απεστάλη και προς τους Αλέκα Παπαρρήγα, N. Κωνσταντόπουλο και Δημ. Τσοβόλα, ο κ. Καραμανλής μεταξύ άλλων προτείνει: H κρατική μηχανή να υπηρετεί, κατά την προεκλογική περίοδο, την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των πολιτικών δυνάμεων, τα ιδιωτικά μέσα επικοινωνίας να τηρούν το Σύνταγμα και τους κανόνες της δεοντολογίας και να μετέχουν στις συζητήσεις εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, που εκπροσωπούνται σήμερα στη Βουλή και στην Ευρωβουλή, να διεξαχθεί πολιτικός διάλογος ουσίας γύρω απο τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, να υπάρξει πολιτική συμπεριφορά και πολιτικός λόγος που θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στο πολιτικό σύστημα και να υπάρξει τηλεοπτικός διάλογος τουλάχιστον τρεις φορές και τουλάχιστον σε μία τηλεοπτική συζήτηση να συμμετέχουν όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων που μετέχουν στη Βουλή και στην Ευρωβουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή