O Αβραμόπουλος κάνει την αρχή

O Αβραμόπουλος κάνει την αρχή

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φροντίζοντας επιμελώς να μην πέσει στην παγίδα της «μιντιακής υπερβολής», η Νέα Δημοκρατία προετοιμάζει την επιστροφή των «εκτός των τειχών» στελεχών της. Πρώτος στην… αφετηρία έχει πάρει θέση ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που μέσα στις επόμενες ημέρες (πιθανότατα πριν από το Σαββατοκύριακο) θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλή. H επιστροφή του τ. δημάρχου Αθηναίων αναμένεται να γίνει με ήρεμο και «τυπικό» τρόπο, καθώς, κατά τα φαινόμενα, θα κληθεί να παραλάβει και πάλι την κομματική ταυτότητα, την οποία είχε παραδώσει όταν κέρδισε τη δημαρχία, το 1994.

Υπό εκκρεμότητα αντιθέτως τελεί το θέμα της επιστροφής του τ. υπουργού κ. Ανδρέα Ανδριανόπουλου, ο οποίος, επρόκειτο να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με το γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού κ. Γ. Σουφλιά. Χθες, διέρρευσαν κάποιες πληροφορίες περί αναβολής του ραντεβού του κ. Ανδριανόπουλου με τον κ. Σουφλιά. H πληροφορία, όμως, διαψεύσθηκε από το περιβάλλον των δύο ανδρών, καθώς δεν υπήρξε καθορισμένη συνάντηση, αλλά συμφωνήθηκε να γίνει «μέσα στις ερχόμενες ημέρες». Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι ο τ. υπουργός της Νέας Δημοκρατίας με άρθρο του στην εφημερίδα «Εστία», μίλησε μεταξύ άλλων και για «τομές» που έκανε το ΠΑΣΟΚ σε τομείς της δημόσιας ζωής. H θέση αυτή, πάντως, όπως εκτιμούν κάποιοι, δεν έρχεται σε αντίθεση με το λόγο που προσπαθεί να καθιερώσει ο κ. Καραμανλής, αποφεύγοντας να μηδενίσει το -όποιο- θετικό έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου πληροφορίες αναφέρουν ότι σε περίπτωση ευόδωσης των προσπαθειών για την επιστροφή του, ο κ. Ανδριανόπουλος θα επιδοθεί στην προσφιλή του ενασχόληση, την προώθηση, δηλαδή του πολιτικού λόγου του κόμματος.

Οι «παλιννοστήσεις»

Οι «παλιννοστήσεις» στελεχών αναμένεται να συνεχισθούν με τον τ. βουλευτή κ. Νίκο Κάκκαλο, που έχει ήδη συναντηθεί με τον κ. Σουφλιά και έχει ρυθμίσει τα της επιστροφής του. H μοναδική περίπτωση που παραμένει σε εκκρεμότητα είναι αυτή της «και σώματι» επιστροφής του κ. Αντ. Σαμαρά, καθώς ο τ. υπουργός έχει επιστρέψει «ψυχή» στη Νέα Δημοκρατία, τη στήριξε ανοιχτά στις εκλογές του 2000 και έχει ήδη κάνει το άνοιγμα και την αυτοκριτική του. H πληροφορία περί τοποθετήσεώς του στο ψηφοδέλτιο του Ευρωκοινοβουλίου προκάλεσε την αντίδραση στελεχών της Ν.Δ. στη Μεσσηνία, τα οποία θεωρούν δεδομένη την επανάκαμψή του, παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασε και προχθές ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος κ. K. Μητσοτάκης και η δήμαρχος Αθηναίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Σύμφωνα τέλος με πληροφορίες οι κ. Μιλτ. Εβερτ και Γ. Βαρβιτσιώτης θα είναι τελικά υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ενώ ο τ. πρωθυπουργός Τζ. Τζαννετάκης θα κατέλθει στη B΄ Αθηνών, όπου εκλέγεται χωρίς σταυρό προτιμήσεως, ως τέως πρωθυπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή