Καραμανλής: Πολιτισμός ο σεβασμός δεοντολογίας

Καραμανλής: Πολιτισμός ο σεβασμός δεοντολογίας

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συνέχεια των προσπαθειών του για τη διαμόρφωση και τήρηση «καθαρών» όρων στην κάλυψη της προεκλογικής περιόδου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. K. Καραμανλής, μία ημέρα μετά την αποστολή επιστολών στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, επισκέφθηκε χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρό του κ. I. Λασκαρίδη. Διαβλέποντας προφανώς και ο ίδιος, αυτό που έκπληκτοι οι τηλεθεατές σε όλη τη χώρα διαπιστώνουν, δηλαδή την καθ’ υπερβολήν και έξω από κάθε όριο κανόνων και ίσης προβολής του κ. Γ. Παπανδρέου από τα μεγάλα τηλεοπτικά μέσα, ο κ. Καραμανλής ζήτησε από τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεοράσεως, την τήρηση των κανόνων του Συντάγματος, επισημαίνοντας ότι τη σχετική ευθύνη έχει το ίδιο το Συμβούλιο.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε: «H Δημοκρατία δεν χωρίζεται σε τηλεοπτική και άλλη. H Δημοκρατία είναι μία και ενιαία και οφείλουμε όλοι να διασφαλίσουμε την ποιότητά της. Το να επιτύχουμε τον σεβασμό τής δεοντολογίας πιστεύω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση του να κατακτήσουμε ένα νέο, ένα υψηλότερο επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης, ένα νέο πολιτικό πολιτισμό. Εμείς σε αυτό θα επιμείνουμε και είμαι βέβαιος ότι θα το επιτύχουμε στις εκλογές αυτές».

Αναλυτικά στοιχεία

Πάντως παρότι η Νέα Δημοκρατία διαθέτει, σύμφωνα με πληροφορίες, αναλυτικά στοιχεία των τελευταίων δύο εβδομάδων για τη σκανδαλώδη και προκλητική, όπως τη χαρακτηρίζει, προβολή του κ. Γ. Παπανδρέου από τα τηλεοπτικά κανάλια και τον εξίσου προκλητικό αποκλεισμό των δραστηριοτήτων των άλλων πολιτικών κομμάτων -και όχι μόνο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης-δεν θα προχωρήσει στην καταγγελία συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης, που διαμορφώνουν με ακραίες μεθοδεύσεις και επικοινωνιακούς εκβιασμούς το προφίλ του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Στόχος του Κώστα Καραμανλή», τόνιζε συγκεκριμένα αξιόπιστη πηγή, «είναι να θεσπισθούν κανόνες στο προεκλογικό παιχνίδι ίσων ευκαιριών, προβολής και δίκαιης αντιμετώπισης των δραστηριοτήτων των πολιτικών κομμάτων. Και φυσικά να μην νοθεύεται ο προεκλογικός αγώνας, με τις ακραίες παρεμβάσεις των μέσων ενημέρωσης, υπέρ μιας συγκεκριμένης υποψηφιότητας».

Επιτελείς της Ρηγίλλης σημείωναν επίσης ότι ακριβώς την έννοια της θέσπισης προεκλογικών κανόνων με βάση τους διατάξεις του Συντάγματος και της ίσης μεταχείρισης των πολιτικών δυνάμεων από τα μέσα ενημέρωσης είχαν και οι επιστολές που έστειλε προχθές προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Υπογράμμιζαν τέλος ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου απεδέχθη -σε φραστικό επίπεδο τουλάχιστον- την ανάγκη τήρησης των κανόνων του παιχνιδιού και αναμένεται η ολοκληρωμένη τοποθέτησή του. Αλλωστε προς την κατεύθυνση αυτή ο κ. Καραμανλής θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες του και τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή