Προγραμματισμός εμφανίσεων Γιώργου – Σημίτη

Προγραμματισμός εμφανίσεων Γιώργου – Σημίτη

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εκτίμηση ότι το πολιτικό κλίμα σταδιακά μεταστρέφεται και το ΠΑΣΟΚ ανακάμπτει, παρά το συνεχιζόμενο προβάδισμα της Ν.Δ., κατέληξαν μελετώντας και τα ευρήματα δύο νέων δημοσκοπήσεων ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου και ο γραμματέας κ. M. Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια τετράωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την πορεία του κυβερνώντος κόμματος μέχρι το συνέδριο της 8ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη επισημάνθηκε πως το ΠΑΣΟΚ, υπό προϋποθέσεις, μπορεί το επόμενο διάστημα να δημιουργήσει ρεύμα νίκης. Επίσης, εκτιμήθηκε ότι η Ν.Δ. είναι πλέον αναγκασμένη να αναπροσαρμόσει την τακτική της, με αποτέλεσμα να είναι πιθανόν να υποπέσει σε λάθη.

Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκε η διαφημιστική εκστρατεία του κυβερνώντος κόμματος, έγινε ένας πρώτος προγραμματισμός των εμφανίσεων του κ. Σημίτη και του κ. Γ. Παπανδρέου, καθώς και ο σχεδιασμός του συνεδρίου της 6ης Φεβρουαρίου. Ενώ στενοί συνεργάτες του κ. Σημίτη αλλά και του κ. Παπανδρέου διέψευδαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών ανέκυψαν διαφωνίες για τον πολιτικό λόγο που θα πρέπει να εκπέμψει το κυβερνών κόμμα κατά την προεκλογική περίοδο, για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου Επικρατείας ή για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης ορισμένων κοινών εμφανίσεων.

Πάντως, όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στον υπουργό Εξωτερικών, δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες κοινές εμφανίσεις των κ. Παπανδρέου και Σημίτη. O κ. Παπανδρέου θα συνεχίσει να εκπέμπει τον δικό του προγραμματικό λόγο και θα δίνει το προσωπικό του «στίγμα» για την επόμενη τετραετία, αρχής γενομένης από αύριο, οπότε και θα επισκεφθεί τον Συνήγορο του Πολίτη και θα παρουσιάσει τις θέσεις του για τη σχέση πολίτη και δημόσιας διοίκησης, ενώ εν συνεχεία θα ανοίξει ένα νέο κύκλο διαλόγου με την κοινωνία περιοδεύοντας το Σαββατοκύριακο στη Θράκη. Οπως αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που χθες συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών, «ο κ. Γ. Παπανδρέου μέρα με τη μέρα θα αναπτύσσει νέες πολιτικές θέσεις». Ενδεικτικό των διακριτικών αποστάσεων που προτίθεται να τηρήσει ο κ. Παπανδρέου από τα κυβερνητικά πεπραγμένα της τελευταίας τετραετίας είναι ότι δεν προτίθεται να παρουσιάσει καμία από τις περιφερειακές Χάρτες. Οπως επίσης και το γεγονός ότι ο υπεύθυνος Προγράμματος του ΠΑΣΟΚ κ. Αλ. Παπαδόπουλος έκανε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, λόγο για «αλλαγή πολιτικής», η οποία θα εξηγηθεί στο λαό το προσεχές διάστημα.

Ο κ. Σημίτης

Από την πλευρά του, ο κ. Σημίτης θα συνεχίσει μέχρι τις εκλογές την υπεράσπιση του κυβερνητικού έργου έναντι των επιθέσεων της Ν.Δ. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε στους στενούς του συνεργάτες ότι πέραν των ήδη προγραμματισμένων εμφανίσεών του, προτίθεται να αντιπαρατεθεί με τον προέδρο της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έχει ζητήσει ο τελευταίος.

Εν τω μεταξύ, χθες, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα κ. Θ. Πάγκαλο και τον υπεύθυνο Προγράμματος κ. Αλ. Παπαδόπουλο. O κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε πως ουδέποτε ετέθη ζήτημα αντικατάστασης του κ. Πάγκαλου, ενώ ο τελευταίος έκανε λόγο για «πολύ ειλικρινή και παλιά σχέση» που έχει με τον υπουργό Εξωτερικών. Τέλος, συνεδρίασε χωρίς την παρουσία του κ. Σημίτη το Ε.Γ. Τη συνεδρίαση απασχόλησαν οργανωτικά θέματα εν όψει των εκλογών, όπως η δημιουργία εκλογικών επιτροπών ανά νομό, οι ετεροδημότες και η οικονομική εξόρμηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν έγινε καμία συζήτηση για τα κενά που παραμένουν στα ψηφοδέλτια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή