ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΘΛΙΟ TO ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΣΕ

Και τρίτος εκτροχιασμός τρένου μέσα σε 20 μέρες

Η άθλια κατάσταση και η ανεπαρκέστατη συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ της Πελοποννήσου δυστυχώς επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, αφού μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 20 ημερών σημειώθηκε -αργά χθες το απόγευμα- και τρίτος εκτροχιασμός τρένου, χωρίς ευτυχώς θύματα. Οπως έγινε γνωστό χθες το βράδυ, γύρω στις 19.35, αμαξοστοιχία με έξι βαγόνια, που εκτελούσε το δρομολόγιο Τρίπολη – Καλαμάτα με 32 επιβάτες, εκτροχιάστηκε στο 159ο χιλιόμετρο, στην περιοχή Ανεμοδούρι. Αν και το τρένο βρέθηκε εκτός τροχιάς, 29 από τους 32 επιβάτες κατόρθωσαν να εξέλθουν χωρίς τραυματισμούς. Ομως τρεις ηλικιωμένοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι για περισσότερο από μία ώρα, μέχρι να φθάσουν τα συνεργεία διάσωσης. Στον τόπο του ατυχήματος έσπευσαν αμέσως το EKAB, έξι οχήματα της Πυροσβεστικής και 18 πυροσβέστες, προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες. Αν και τα αίτια του ατυχήματος δεν έγιναν γνωστά, εν τούτοις είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο σημείο, όπως στο παρελθόν έχει γράψει η «K», έχει μετατραπεί σε μόνιμη πηγή κινδύνου, παρά τις προσπάθειες των διοικούντων του ΟΣΕ να πείσουν ότι το δίκτυο συντηρείται καλά.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΕΛΟΡ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ Ε.Ε.

Οχι Σημίτη σε Ευρώπη

«Εάν με ρωτάτε ευθέως κατά πόσον ο πρωθυπουργός έχει κάτι υπόψη του για την Ευρώπη, απαντώ ευθέως όχι», δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Χρ. Πρωτόπαπας, διαψεύδοντας εκ νέου τα σενάρια που θέλουν τον κ. Σημίτη να ενδιαφέρεται για την ανάληψη αξιώματος στην E.E. μετά την ολοκλήρωση της θητείας του στην πρωθυπουργία. H ερώτηση στον κ. Πρωτόπαπα διατυπώθηκε με αφορμή δήλωση του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζακ Ντελόρ. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποιοι θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι για τη θέση που θα χηρέψει με την αναχώρηση του Ρομάνο Πρόντι, καθώς ο τελευταίος φέρεται να θέλει να ηγηθεί του κεντροαριστερού συνασπισμού στις ευρωεκλογές στην Ιταλία, ο κ. Ντελόρ ανέφερε και τον κ. Σημίτη μεταξύ των πιθανών διαδόχων. Εκτός του κ. Σημίτη, ο κ. Ντελόρ ανέφερε τους πρωθυπουργούς του Βελγίου και του Λουξεμβούργου κ. Ντεάν και Γιούνκερ, αντιστοίχως.

ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ H ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Στο Ευρωκοινοβούλιο τα πτυχία

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αρχίζει σήμερα η συζήτηση για την τροπολογία που έχει καταθέσει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης για την αναγνώριση των πτυχίων που χορηγούν τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, τα οποία συνεργάζονται με ελληνικά Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών και για τη διευκρίνιση του καθεστώτος σχετικά με τις σπουδές αυτές. Με χθεσινή ανακοίνωσή τους, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Τρακατέλλης και ο ευρωβουλευτής κ. Χατζηδάκης, στηλιτεύουν τη στάση του ΠΑΣΟΚ για το θέμα, τονίζοντας ότι στην κυβέρνηση υπάρχει σύγχυση, ύστερα και από την πρόταση για δημιουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πανεπιστημίων, την οποία διατύπωσε πρόσφατα ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γεώργιος Παπανδρέου. H ψήφιση της τροπολογίας, η οποία συμπεριλαμβάνεται στην έκθεση Zappala για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων, θα γίνει στις 29 Ιανουαρίου.

ΔΗΛΩΝΕΙ H ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μακριά από τις εκλογές

Τη δέσμευση ότι καθ’ οιονδήποτε τρόπο δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική περίοδο, έκρινε σκόπιμο να υπογραμμίσει εκ νέου χθες η Εκκλησία της Ελλάδος, μέσω του εκπροσώπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητου. O ίδιος επεσήμανε ότι οι θέσεις της Ιεραρχίας για τα μείζονα εκκρεμή ζητήματα με την πολιτεία, όπως είναι το θέμα των ταυτοτήτων, ο αποχαρακτηρισμός της έκτασης στον Καρέα ή και η εκκλησιαστική εκπαίδευση δεν απεμπολούνται, πλην όμως η Εκκλησία δεν πρόκειται να κατευθύνει τους πολίτες βάσει αυτών. Οι πολίτες έχουν γνώμη, γνώση και μπορούν να αποφασίσουν, δήλωσε ο κ. Θεόκλητος, ενώ σημειώνεται ότι κατά πληροφορίες ο κ. Χριστόδουλος προσανατολίζεται να αναβάλει και τις αποφάσεις του για το μείζον πρόβλημα των σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Φανάρι, προκειμένου να μην τύχει η όποια επιλογή του προεκλογικής εκμετάλλευσης από τα κόμματα.

ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ 18ΜΗΝΟ

Δεν συμφώνησε ο κ. Κατσαρός

Κάθε άλλο παρά διακομματικό χαρακτήρα είχε η ρύθμιση που συμφωνήθηκε προχθές στη Βουλή και προβλέπει ότι στην περίπτωση διεξαγωγής εκλογών εντός 18 μηνών από τις προηγούμενες, θα ισχύσει η λίστα. H Νέα Δημοκρατία διά του κ. Νικ. Κατσαρού διαφώνησε απόλυτα με τη ρύθμιση αυτή. H διευκρίνιση είναι επιβεβλημένη, καθώς στο χθεσινό σχετικό δημοσίευμα της «K» εμφανίστηκε -εκ παραδρομής και σε αντίθεση με όσα ανέφερε το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ- ότι ο κ. N. Κατσαρός συμφώνησε.

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

«Νομοσχέδιο Διοίκησης»

Ο σχεδιασμός των θέσεων εργασίας με σαφή προσδιορισμό των επιδιώξεων – επιδόσεων (τέσσερις δείκτες), από τα κορυφαία ιεραρχικά κλιμάκια μέχρι τη βάση, και εξειδικευμένες δράσεις προβλέπεται στο σχέδιο νόμου «Καθιέρωση Συστήματος Διοίκησης με στόχους, μέτρηση της αποδοτικότητας και άλλες διατάξεις», που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών κ. K. Σκανδαλίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή