Στεφανής: Γενικόλογες συνήθεις ευχολογίες

Στεφανής: Γενικόλογες συνήθεις ευχολογίες

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σε πλήρη αναντιστοιχία με την προσπάθεια εντυπωσιασμού ευρίσκεται το περιεχόμενο των εξαγγελιών. Το μεγαλύτερο μέρος τους είναι οι γενικόλογες και συνήθεις ευχολογίες και υποσχεσιολογίες περί υψηλής ποιότητας παροχής υπηρεσιών σε όλους και όσα συναφή περιέχονται στις αρχές και στις διακηρύξεις κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών», δήλωσε μεταξύ άλλων για το πρόγραμμα Υγείας της Ν.Δ. ο αρμόδιος υπουργός κ. K. Στεφανής.

Πάντως, ο κ. Στεφανής, μετά την κριτική, αναφέρει και ότι «θα μελετήσουμε περισσότερο το πρόγραμμα και με συναίσθηση ευθύνης δεχόμαστε τον εποικοδομητικό διάλογο».

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της K.E. του KKE σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. για την Υγεία επιβεβαιώνει τον προσανατολισμό της για την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του δικαιώματος στην Υγεία. Συμβάλλουν και η Ν.Δ., όπως και το ΠΑΣΟΚ, στην κερδοφορία του κεφαλαίου, αφού δεν εξασφαλίζουν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για τους εργαζομένους».

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η δαιμονοποίηση του δημόσιου τομέα Υγείας, το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής γιατρού, το φόρτωμα στις πλάτες των ασφαλιστικών οργανισμών του εξορθολογισμού του νοσηλείου, η μετατροπή του δημόσιου νοσοκομείου σε επιχείρηση, αλλά και το σύνολο του προγράμματος της Ν.Δ. θα έχουν ως αποτέλεσμα την παραπέρα αύξηση των ιδιωτικών δαπανών για την Υγεία και την αύξηση των ανισοτήτων».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας δήλωσε ότι «η ανακοίνωση ορισμένων αποσπασματικών μέτρων από τη Ν.Δ. για το κορυφαίο θέμα της Υγείας δεν μπορεί να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες του νεοφιλελεύθερου δικομματισμού. Αυτό που απαιτείται είναι η αναβάθμιση και διεύρυνση του ΕΣΥ, με έμφαση στην πρόληψη που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη σημαντική αύξηση των κρατικών πιστώσεων προς το ΕΣΥ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή