Μετά τις εκλογές οι κρίσεις Ε.Δ.

Μετά τις εκλογές οι κρίσεις Ε.Δ.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανανέωση για ένα έτος της θητείας των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, όπως επιτρέπει ο σχετικός νόμος, αποφάσισε χθες το ΚΥΣΕΑ, το οποίο, επίσης, αποφάσισε να αναβάλει τις υπόλοιπες τακτικές κρίσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων για ένα μήνα μετά τις εκλογές της 7ης Μαρτίου, κάτι που θα γίνει με ειδική τροπολογία η οποία θα έρθει σύντομα στη Βουλή, κατά το πρότυπο εκείνης που είχε κατατεθεί για τον ίδιο σκοπό και το 2000.

«Εκτιμάμε ότι αυτό είναι μια θετική κίνηση για να εξαλείψει κάθε σκέψη ότι θα μπορούσαν οι κρίσεις να έχουν ένα χαρακτήρα μη απολύτως υπηρεσιακό. Για να προστατεύσουμε, λοιπόν, το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων, κρίναμε ότι είναι σκόπιμο να γίνει αυτή η μικρή αναβολή για περίπου 4 εβδομάδες», δήλωσε, μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Γιάνν. Παπαντωνίου, προκαλώντας φυσικά την εύλογη απορία γιατί αν κάτι τέτοιο ισχύει για όλες τις άλλες κρίσεις, δεν θα έπρεπε, κατά μείζονα λόγο, να ισχύει για τις κρίσεις των αρχηγών, με την παράταση της θητείας των οποίων η παρούσα κυβέρνηση δέσμευσε την επομένη.

Ο κ. Παπαντωνίου

Οπως είπε ακόμα ο κ. Παπαντωνίου, οι αρχηγοί «έχουν ήδη συμπληρώσει δύο χρόνια σε αυτές τις θέσεις και εισηγήθηκα στο ΚΥΣΕΑ -και έγινε ομόφωνα αποδεκτή η εισήγησή μου- να παραταθεί η θητεία τους για ένα ακόμη χρόνο, όπως προβλέπει ο νόμος. Το έκανα, διότι πιστεύω ότι η παρουσία τους ήταν πολύ θετική, πολύ δημιουργική και εποικοδομητική, συνέβαλαν ουσιαστικά και αποτελεσματικά στο μεγάλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων των Ε.Δ.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή