Προχρονολογημένες επιταγές δισ. και υπεράκτιες εταιρείες με διασυνδέσεις σε υπουργούς

Προχρονολογημένες επιταγές δισ. και υπεράκτιες εταιρείες με διασυνδέσεις σε υπουργούς

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βροχή έπεσαν οι καταγγελίες χθες στη Βουλή από τους επερωτώντες. Προχρονολογημένες επιταγές δισεκατομμυρίων, off shore με διασυνδέσεις με σημερινούς υπουργούς, προγράμματα δισεκατομμυρίων που πετάχτηκαν στο καλάθι… O κ. Παυλόπουλος κατέθεσε έκθεση του Νοεμβρίου από έλεγχο στα οικονομικά του υπουργείου Αμύνης. «Περιβόλι» κατά τη δική του έκφραση τα ευρήματα. Πλέον όμως χαρακτηριστικό: Κατά τον έλεγχο παραστατικών στη Μονάδα Υποστήριξης του Επιτελείου υπουργού Εθνικής Αμύνης βρέθηκε γραμμάτιο εισπράξεως από την ΠΥΡΚΑΛ αξίας 1 δισ. δρχ. και ενός εντάλματος πληρωμής 64 εκ. δρχ. Ως ημερομηνία έκδοσης των παραστατικών η 21/02/01, ενώ η ημερομηνία έκδοσης της αντιστοίχου επιταγής η 21/9/1999! H αποκάλυψη εξόργισε τον κ. Παπαντωνίου: «Εγώ διέταξα σχετική ΕΔΕ και αν χρειαστεί η υπόθεση θα πάει στον εισαγγελέα»

Ο κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος καταγγέλλει ότι συνέβη το πρωτοφανές, το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως να αφαιρέσει τον Αύγουστο του 2002 από την ΠΥΡΚΑΛ την άδεια εμπορίας εκρηκτικών. Κι αυτό γιατί ανακαλύφθηκε παράνομη εισαγωγή εκρηκτικών με τη συμμετοχή της υπεράκτιας ΣΕΜΤΟΡ. Οι άνθρωποι της ΠΥΡΚΑΛ χρησιμοποίησαν πλαστά παραστατικά προηγουμένης αδείας, εξαπατώντας το τελωνείο. H υποψία του καταγγέλλοντος είναι ότι τα εκρηκτικά ενδεχομένως να διατίθενται σε παράνομα λατομεία. Και μία λεπτομέρεια που κατατέθηκε με έγγραφο στα πρακτικά της Βουλής: επικεφαλής της off shore ΣΕΜΤΟΡ είναι κάποιος Νικ. Κουλάκης, ο οποίος απέστειλε το πιστοποιητικό ποιότητας, που του ζητήθηκε για μία εισαγωγή εκρηκτικών από την Αιγυπτο, όχι απευθείας στην ΠΥΡΚΑΛ, αλλά μέσω του… πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Μαγκριώτη. -Να πώς κάνει μπίζνες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, αλλά ο κ. Παπαντωνίου δεν απάντησε.

Εμπιστευτικό έγγραφο με χειρόγραφη επισήμανση του κ. Τσοχατζόπουλου ζητεί -παρά την αντίθετη επισήμανση του υφυπουργού κ. Αποστολάκη- οι διεργασίες για τα αντισταθμιστικά οφέλη του άρματος μάχης «Λέοπαρντ» να κατευθυνθούν προς τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών του κ. Γ. Σμπώκου, δηλαδή στη διαδικασία διεθνούς ενδεχομένως διαγωνισμού και όχι στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας και Ερευνας, οπότε τα αντισταθμιστικά θα κατευθύνονταν στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία την οποία και θα τόνωναν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή