ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ΑΓΚΥΡΑ ΜΕΣΩ TOY ΑΜΠ. ΓΚΙΟΥΛ

Προαναγγέλλει επάνοδο σε συνομιλίες για Κυπριακό

Η Τουρκία θα ανακοινώσει στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ότι είναι έτοιμη για συνομιλίες στο Κυπριακό με βάση το σχέδιό του, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Αμπντουλάχ Γκιουλ, σε αποκλειστική συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ραντικάλ». «Εχουμε καθυστερήσει για τη λύση και η (διαπραγματευτική) θέση μας αποδυναμώνεται, χάσαμε πάρα πολλά πράγματα τα οποία θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει», ανέφερε ο κ. Γκιουλ. Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κ. Κόλιν Πάουελ συνεχάρη τον «πρωθυπουργό» των Κατεχομένων κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, αναφέροντας πως οι ΗΠΑ θεωρούν ότι το αποτέλεσμα των λεγομένων εκλογών στα Κατεχόμενα αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν την ειρήνη και την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση. O κ. Πάουελ κάλεσε την τουρκοκυπριακή πλευρά να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία για λύση του Κυπριακού, στη βάση του σχεδίου Ανάν, πριν από την 1η Μαΐου.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Ο Καραμανλής με αθλητές

Συνάντηση με αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 είχε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλής, για τους οποίους δήλωσε ότι «μας κάνουν όλους υπερήφανους και μας εμπνέουν με το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους». Τόνισε επίσης πως είναι σημαντικό να μην τους θυμόμαστε μόνο στη διάρκεια των Αγώνων και πρόσθεσε πως είναι αδιανόητο η Πολιτεία για χρόνια να τους χρωστάει εκείνα για τα οποία έχει δεσμευθεί και σε αυτούς και στους προπονητές τους. Κάλεσε τέλος την Πολιτεία να ανταποκριθεί στις ανειλημμένες υποχρεώσεις της.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Προκαταρκτική για πυροσβεστικά

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα με αφορμή επερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Π. Καμμένου στη Βουλή σχετικά με τη μίσθωση ύψους 5,5 δισ. δρχ. έξι πυροσβεστικών ελικοπέτρων της εταιρείας Scorpioαπό το Πυροσβεστικό Σώμα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Καμμένος, παρά το γεγονός ότι τα ελικόπτερα της συγκεκριμένης εταιρείας δεν διαθέτουν πιστοποιητικό, σύμφωνα με τους όρους της ασφάλειας πτήσεων της ΥΠΑ, το Πυροσβεστικό Σώμα δεν το έθεσε ως βασικό κριτήριο στη διακήρυξη. Το αποτέλεσμα ήταν μόνον η Scorpioνα καταθέσει προσφορά ελικοπτέρων χωρίς πιστοποιητικό τύπου, αποκλείοντας με ύποπτο τρόπο τις άλλες εταιρείες. Εν συνεχεία και παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της ΥΠΑ για την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου πιστοποιητικού, το Πυροσβεστικό Σώμα κατακύρωσε τον Απρίλιο του 2003 τον διαγωνισμό στην εν λόγω εταιρεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη διερεύνηση του θέματος ζήτησε με έγγραφό του και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Παν. Φούρλας, ενώ τη διενέργεια της έρευνας ανέλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Δημήτρης Παϊκόπουλος.

ΑΠΟ TA ΠΑΙΔΙΑ TOY ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑ TH ΒΙΛΑ

Συζητήθηκε η αγωγή κατά Λιάνη

Συζητήθηκε χθες στο 8ο τμήμα του Εφετείου Αθηνών η αγωγή τριών παιδιών του Ανδρέα Παπανδρέου (Νίκου, Αντρίκου και Σοφίας) κατά της Δήμητρας Λιάνη και του επιχειρηματία Χαράλαμπου Βλαχούτσικου με την οποία ζητούν την ακύρωση της πώλησης της βίλας της γιαγιάς τους Σοφίας Μινέικο στον επιχειρηματία. Από την πλευρά τους τα παιδιά του A. Παπανδρέου ισχυρίζονται πως βρέθηκε διαθήκη, σύμφωνα με την οποία κληρονόμος της βίλας στο Ψυχικό δεν ήταν μόνον ο πατέρας τους και συνεπώς η πώληση της βίλας δεν είναι νομότυπη. Ωστόσο, από την πλευρά τους η Δήμητρα Λιάνη και ο Χαράλαμπος Βλαχούτσικος υποστηρίζουν ότι η αγωγή είναι αβάσιμη, καθώς ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο νόμιμος κληρονόμος και όλα εγιναν νόμιμα. H απόφαση επί της υπόθεσης αναμένεται να εκδοθεί τις προσεχείς ημέρες.

ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ: H EKKPEMOTHTA ΘΑ ΛΗΞΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

Πατριαρχείο Ιερουσαλήμ

Την ελπίδα ότι το θέμα της εκκρεμότητας όσον αφορά την αναγνώριση του Πατριάρχη Ιερουσαλήμ θα λήξει σύντομα, εξέφρασαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. T. Γιαννίτσης και ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ κ. A. Ποράζ, μετά το τέλος της συναντήσεώς τους χθες στην Αθήνα. O κ. Ποράζ αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θετικά λόγια για τον ρόλο της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή, ενώ ερωτηθείς σχετικά δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας αντιμετωπίζει το φαινόμενο του αντισημιτισμού.

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΒΟΣΝΙΑ

Πρότυπο χώρας στα Βαλκάνια

«Χώρα πρότυπο» για τα Βαλκάνια σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο πέτυχε τη συνεργασία μεταξύ των εθνοτήτων της, χαρακτήρισε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. K. Στεφανόπουλος τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, με την ευκαιρία της συναντήσεώς του με το προεδρείο της χώρας, το οποίο πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. H ηγεσία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, υπό τον κ. Ντ. Τσόβιτς, που ασκεί αυτήν την περίοδο την προεδρία εκ μέρους της κροατικής εθνότητας, συναντήθηκε στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό κ. K. Σημίτη, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. T. Γιαννίτση και με τη δήμαρχο Αθηναίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή