Ενωτικά ψηφοδέλτια από τον ΣΥΝ

Ενωτικά ψηφοδέλτια από τον ΣΥΝ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο όραμά του για μια «συνολική ανασυγκρότηση της ελληνικής Αριστεράς» αναφέρθηκε χθες ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. N. Κωνσταντόπουλος, κατά την παρουσίαση του εκλογικού σχηματισμού «Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς», κορμός του οποίου -ως γνωστόν- είναι ο ΣΥΝ. Πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, υπογράμμισε, είναι ακριβώς η συγκρότηση του νέου σχηματισμού και συνέχισε: «Πρέπει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, και αυτοί που είμαστε εδώ και όλοι οι άλλοι που δεν είναι εδώ. Απ’ αυτή την άποψη νομίζουμε ότι είναι λάθος η απομονωτική πολιτική της ηγεσίας του KKE».

O κ. Κωνσταντόπουλος

Ο πρόεδρος του ΣΥεπεσήμανε ότι «οι εκλογές της 7ης Μαρτίου αποκτούν ένα θεμελιώδη συντακτικό χαρακτήρα για το πολιτικό μας σύστημα. Το κεντρικό ερώτημα αυτών των εκλογών», τόνισε, «δεν είναι το ποιος θα κερδίσει. Είναι εάν θα υπάρχει ένα πλουραλιστικό πολιτικό σύστημα το οποίο θα αφήνει περιθώρια συμμετοχής της κοινωνίας ή, αντιθέτως, εάν θα επιβληθεί το αμερικανικό πολιτικό πρότυπο, όπου δύο μεγάλα αρχηγικού χαρακτήρα κόμματα θα κυριαρχήσουν απόλυτα στη Βουλή και την πολιτική ζωή, όπου τα MME θα αναδειχθούν στην πραγματική πηγή κάθε εξουσίας και όπου κάθε διαφορετική πολιτική από τα κυρίαρχα νεοφιλελεύθερα πλαίσια θα περιθωριοποιείται». Αναφερόμενος, εξάλλου, στις εξελίξεις οι οποίες δρομολογήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κωνσταντόπουλος, αφού έκανε λόγο για «κάποιους οι οποίοι προωθούν ένα νέο πολιτικό σκηνικό μεταλλαγμένης δημοκρατίας και νοθευμένης πολιτικής λειτουργίας», μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «H αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ στο παρά πέντε των εκλογών συνιστά ομολογία αποτυχίας και προσπάθεια να απαλλαγούν από το βάρος της εφαρμοσμένης κυβερνητικής πολιτικής επί 8 χρόνια οι ηγετικοί κύκλοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Ο επικεφαλής του εκλογικού αγώνα του συνδυασμού κ. Μανώλης Γλέζος έκανε λόγο για «πρωτοποριακό εγχείρημα» και παρουσίασε το έμβλημα του ψηφοδελτίου. Πρόκειται για τρεις σημαίες και ένα άστρο: «H κόκκινη σημαία εικονίζει την Αριστερά, η μοβ το φεμινιστικό κίνημα, η πράσινη σημαία τα κινήματα της οικολογίας, και το αστέρι της ελπίδας το όραμα για έναν καλύτερο κόσμο». Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, μίλησαν επίσης εκπροσωπώντας τις κινήσεις που συμμετέχουν στον νέο σχηματισμό, οι κ. Γ. Μπανιάς (AKOA), Γ. Θεωνάς (ΚΕΔΑ), A. Νταβανέλος (ΔΕΑ) και η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου (Ανένταχτοι Αριστεροί).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή