Νέο πολιτικό πολιτισμό προτείνει ο Καραμανλής

Νέο πολιτικό πολιτισμό προτείνει ο Καραμανλής

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους τέσσερις βασικούς κανόνες κανόνες, που πρέπει να διέπουν τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, ώστε να διασφαλιστούν αδιάβλητες διαδικασίες και ουσιαστικός πολιτικός διάλογος, συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. K. Στεφανόπουλο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το Προεδρικό Μέγαρο στην Ηρώδου Αττικού.

Για τη διασφάλιση των κανόνων που θα πρέπει να διέπουν την προεκλογική περίοδο και θα συμβάλουν στη δημιουργία ενός νέου πολιτικού πολιτισμού, θα πρέπει, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Καραμανλής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

– Να διασφαλισθεί η απόλυτη ουδετερότητα του κράτους. Για παράδειγμα, είναι απαράδεκτο να εμφανίζονται μόλις χθες (σ.σ. προχθές) επτά ρουσφετολογικά νομοσχέδια, τόνισε ο κ. Καραμανλής, αποδοκιμάζοντας την τακτική της κυβέρνησης.

– Να τηρηθεί το Σύνταγμα, οι κανόνες του Συντάγματος, για την αντικειμενική ενημέρωση και παρουσίαση των γεγονότων, για το σεβασμό της δεοντολογίας και την προβολή όλων των κομμάτων, όλων των απόψεων.

– Να διεξαχθούν τηλεοπτικές συζητήσεις ουσίας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καραμανλής επανέλαβε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να γίνει τουλάχιστον μία προεκλογική συζήτηση μεταξύ των αρχηγών όλων των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και στην Ευρωβουλή και τουλάχιστον τρεις εφ’ όλης της ύλης συζητήσεις, μεταξύ του ίδιου και του μελλοντικού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου.

– Να σεβαστούν όλοι το περιβάλλον από τη ρύπανση και την ηχορρύπανση. O κ. Καραμανλής επισήμανε ότι αυτό «το οφείλουμε στους πολίτες, που απαιτούν σεβασμό».

Οσον αφορά τον πολιτικό διάλογο, ο κ. K. Καραμανλής υπογράμμισε, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πως επιθυμεί ένα διάλογο ο οποίος θα είναι σύγχρονος, ειλικρινής, πολιτισμένος, χωρίς ύβρεις, με σεβασμό στην άλλη άποψη. «Ενα διάλογο που θα επικεντρώνεται στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και στις λύσεις που προτείνουμε για την αντιμετώπισή τους», τόνισε.

Αναβάθμιση διαλόγου

Υπογραμμίζεται ότι με στόχο την αναβάθμιση του διαλόγου και τη θέσπιση κανόνων στον προεκλογικό παιγνίδι, ίσων ευκαιριών προβολής και δίκαιης αντιμετώπισης των δραστηριοτήτων των πολιτικών κομμάτων, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει αποστείλει επιστολές στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και επισκέφθηκε τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Τις επόμενες ημέρες, ο κ. Καραμανλής θα προχωρήσει και σε άλλες κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτήν, αποσκοπώντας στη διασφάλιση ότι δεν θα νοθευτεί ο προεκλογικός αγώνας με ακραίες παρεμβάσεις των μέσων ενημέρωσης υπέρ μιας συγκεκριμένης υποψηφιότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή