Υποπτη υπερπαραγωγή νόμων

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε υπερπαραγωγή νομοσχεδίων της τελευταίας ώρας κατευθύνεται η κυβέρνηση Σημίτη, εγείροντας υποψίες για τους σκοπούς που υποκρύπτει, προφανώς στη γραμμή δέσμευσης του διαδόχου κ. Γ. Παπανδρέου. Περίπου 15 νομοσχέδια θα φθάσουν στο Κοινοβούλιο τις επόμενες ημέρες, ενώ, όπως επισήμως ανακοινώθηκε, θα παραταθεί κατά μία εβδομάδα και ο χρόνος λειτουργίας της Βουλής μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, περιορίζοντας στο ελάχιστο την τυπική προεκλογική περίοδο.

Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, κ. Σωκ. Κοσμίδης, επιβεβαίωσε στην «K» ότι ήδη έχουν κατατεθεί οκτώ νομοσχέδια και πιθανώς ο κατάλογος να συμπληρωθεί από άλλα τρία έως οκτώ. Μεταξύ αυτών υπάρχουν σημαντικά νομοθετήματα όπως το Συνταξιοδοτικό, ο Αναπτυξιακός Νόμος, οι συμβάσεις παραχώρησης δημοσίων έργων, η κωδικοποίηση της νομοθεσίας που διέπει την Κεφαλαιαγορά, για την ίση μεταχείριση των πολιτών και άλλα, στα άρθρα των οποίων θα υπάρχουν και ρουσφετολογικές διατάξεις όπως η μονιμοποίηση των συνεργατών υπουργών, η κάλυψη παραγόντων της διοίκησης έναντι μελλοντικών κινδύνων και ποιος ξέρει τι άλλο. H κυβερνητική σπουδή να νομοθετήσει την ύστατη ώρα, σε χρόνο κατά τον οποίο απουσιάζουν οι βουλευτές από το Κοινοβούλιο και ο έλεγχος προφανέστατα θα είναι ελλιπής, προκαλεί έντονες αντιδράσεις και προσβάλλει βαθύτατα το δημοκρατικό αίσθημα. Ακόμη και αν δεν ψηφισθούν, επειδή ο κοινοβουλευτικός χρόνος δεν επαρκεί, έρχονται είτε να παραπλανήσουν είτε να καλλιεργήσουν ψευδείς προσδοκίες στην κοινή γνώμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή