O ΣΥΝ σκέφτεται και τις κάλπες και την Ευρώπη

O ΣΥΝ σκέφτεται και τις κάλπες και την Ευρώπη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την προσοχήστραμμένη στην προεκλογική εκστρατεία, αλλά και με τη σκέψη στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, η ηγεσία του Συνασπισμού μοιάζει να δίνει ταυτόχρονα διπλό αγώνα: στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο, προκειμένου αφ’ ενός να επανασυσπειρώσει την εκλογική του βάση και αφ’ ετέρου να διευρύνει το εκλογικό του ακροατήριο, μέσω της συμμαχίας, την οποία έχει συνάψει με άλλες κινήσεις και δυνάμεις της ανανεωτικής Αριστεράς. Την ίδια στιγμή, συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες οι οποίες δρομολογούνται στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ως συνιδρυτικό -μαζί με άλλα δέκα ευρωπαϊκά κόμματα- του νέου «Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς».

Χθες, μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα η έκκληση την οποία υπέγραψαν, με την ίδρυση του Κόμματος στο Βερολίνο τα 11 αυτά αριστερά κόμματα της E.E. Υπό τον τίτλο «Μαζί για μια διαφορετική Ευρώπη, δημοκρατική, κοινωνική, οικολογική και ειρηνική», υπογραμμίζουν τις διαφορές τους από κεντρικές επιλογές και αποφάσεις των κυβερνήσεων των κρατών – μελών της Ενωσης. Επισημαίνουν δε ότι στόχος πρέπει να είναι η απελευθέρωση της Ευρώπης από τα όπλα μαζικής καταστροφής, η υιοθέτηση πολιτικών οι οποίες ενισχύουν το διεθνές δίκαιο, προστατεύουν τα κοινωνικά δικαιώματα και οδηγούν σε ανακατανομή του εθνικού πλούτου, προωθούν διαδικασίες διασφάλισης της διαφάνειας και συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση των εξελίξεων. Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥκ. Νίκος Κωνσταντόπουλος θα παρευρεθεί σε συγκέντρωση στελεχών του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν οι θέσεις του συνδυασμού «Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς – Ενωτικό Ψηφοδέλτιο» για την εργατική πολιτική στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Χθες, επικεφαλής αντιπροσωπείας του συνδυασμού ο κ. M. Γλέζος πραγματοποίησε περιοδεία στην Καισαριανή και κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη όσων εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή