Σημίτης: Κρίσιμη η αναμέτρηση

Σημίτης: Κρίσιμη η αναμέτρηση

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα σφοδρή επίθεση κατά της Ν.Δ. εξαπέλυσε από το Αρκαλοχώρι Ηρακλείου ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης, καθιστώντας εμμέσως σαφές ότι θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην πολιτική αντιπαράθεση κατά την πορεία προς τις εκλογές. O κ. Σημίτης χαρακτήρισε τη Ν.Δ. «αφάνταστα πρόχειρη και επιπόλαιη» και υποστήριξε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακολουθεί την τακτική του «ράβε-ξήλωνε», απειλώντας σημαντικές κατακτήσεις του λαού, στους τομείς της Υγείας και της Δημόσιας Διοίκησης με τις θέσεις που αναπτύσσει για το ΕΣΥ και την κατάργηση του ΑΣΕΠ. Οπως ανέφερε ο κ. Σημίτης, με το πρόγραμμα που εξήγγειλε για την Υγεία, η Ν.Δ. προβάλλει την ελεύθερη επιλογή γιατρού, αλλά υποχρεώνει επίσης τους πολίτες να καταβάλλουν περισσότερα χρήματα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. «Εμείς δεν το θέλουμε αυτό», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε εκ νέου ιδιαίτερα κρίσιμη την αναμέτρηση της 7ης Μαρτίου. O πρωθυπουργός συνόψισε το δίλημμα των εκλογών σημειώνοντας ότι κρίνονται «η συνέχεια της χώρας προς τα εμπρός και η στασιμότητα και οπισθοδρόμηση σε νεοφιλελεύθερες επιλογές και πειραματισμούς».

Ο κ. Σημίτης, που παρουσίασε την Περιφερειακή Χάρτα Σύγκλισης για την Κρήτη, επρόκειτο να επιστρέψει στην Αθήνα αργά χθες το μεσημέρι. Ενώ έχει προγραμματίσει την προσεχή εβδομάδα να μεταβεί στη Θεσσαλία, για να παρουσιάσει τη Χάρτα Σύγκλισης της συγκεκριμένης περιφέρειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή