Ερωτήματα ουσίας για διάδοχο Σημίτη

Ερωτήματα ουσίας για διάδοχο Σημίτη

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πρώτα βασικά ερωτήματα προς τον «διάδοχο του κ. Σημίτη» κ. Γ. Παπανδρέου, ασκώντας του ταυτόχρονα κριτική, απηύθυνε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Καραμανλής, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του κόμματός του. Επισημαίνοντας ότι ο ελληνικός λαός παρακολουθεί τελευταία μία επικοινωνιακή καταιγίδα υπερπροβολής του «διαδόχου του κ. Σημίτη», υπογράμμισε ότι η πολιτική ζωή έχει ανάγκη από ουσία και όχι από τα επουσιώδη που προβάλλει ο τηλεοπτικός λόγος». Υπό την έννοια αυτή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ξεκινώντας την αντιπαράθεσή του -«ήρθε η ώρα να μπούμε στην ουσία», τόνισε χαρακτηριστικά- με τον κ. Γ. Παπανδρέου, τον οποίο δεν κατονόμασε, σχολίασε τα όσα είπε «για λάθη που έγιναν» και του υπέβαλε τα εξής ερωτήματα:

-Πότε έγιναν αυτά τα λάθη;

-Ποιοι τα διέπραξαν;

-Ποιος θα πληρώσει το τίμημα γι’ αυτά τα λάθη;

-Πού ήταν ο ίδιος τότε;

-Τι είπε τότε γι’ αυτά τα λάθη;

-Τι έκανε για να τα αποτρέψει;

-Ποιοι είναι οι αλαζόνες υπουργοί;

-Πρέπει να πει ποια είναι τα λάθη;

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μεταφέροντας το προεκλογικό παιγνίδι στο πεδίο της ουσίας του πολιτικού λόγου και των προτάσεων, αναρωτήθηκε εάν «με ένα σφουγγάρι σβήνονται όλα. O πόνος και η ανέχεια», συνέχισε, «του Χρηματιστηρίου, ο πόνος και η φτώχεια που προκάλεσε η άδικη κατανομή πλούτου, ο πόνος και η αγωνία των γονιών που ξοδεύουν από το υστέρημά τους για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, τα λάθη της οικονομικής εξαθλίωσης της περιφέρειας και η απαξίωση του συστήματος Υγείας.

Ο κ. Καραμανλής ζήτησε πολλή δουλειά απ’ όλους για τις επόμενες εβδομάδες, τονίζοντας ότι ακόμη και με τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού των ημερών, σταθερά η Ν.Δ. έχει το προβάδισμα και η τελική της επιτυχία θα είναι θρίαμβος της πραγματικής Δημοκρατίας.

Χρησιμοποιούν τα πάντα

Τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει τα πάντα, με σύμμαχο το κατεστημένο και την επιστράτευση του κράτους, για να περιορίσει της πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας στην επόμενη Βουλή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατήγγειλε την κυβέρνηση γιατί με τη συμπεριφορά της δεν διστάζει να πλήξει το ίδιο το Κοινοβούλιο: «Επιμένει στην ψήφιση του εκλογικού νόμου παραμονές των εκλογών», τόνισε και την κατηγόρησε για τη μαζική κατάθεση νομοσχεδίων της τελευταίας στιγμής στη Βουλή. «Αποκαλυπτικό των προθέσεών τους ήταν το νομοσχέδιο με το οποίο προσπάθησαν να αποποινικοποιήσουν εγκλήματα της Σοφοκλέους», προσέθεσε. O κ. Καραμανλής υπενθύμισε για ακόμη μία φορά ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει να κρυφτεί η αλήθεια, αλλά σε κάθε περίπτωση, θα συζητάει με ευπρέπεια και σεβασμό προς τον πολιτικό αντίπαλο.

Η τελευταία αυτή υπογράμμισή του αποτέλεσε εμμέσως και την απάντηση προς τη παρατήρηση του κ. Αχιλλέα Καραμανλή, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορεί να χαρακτηρίζουμε συνεχώς ευπρεπή τον Γ. Παπανδρέου, από τη στιγμή κατά την οποία αποτελεί τον κύριο αντίπαλό μας. Με την άποψη αυτή, συνεφώνησαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κ. Πόπη Φουντουκίδου και ο κ. Βασ. Μιχαλολιάκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή