Ενίσχυση KKE, αποδυνάμωση των δύο μεγάλων κομμάτων

Ενίσχυση KKE, αποδυνάμωση των δύο μεγάλων κομμάτων

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ενίσχυση του Κομμουνιστικού Κόμματος, με την παράλληλη αποδυνάμωση των δύο μεγάλων κομμάτων, αποτελεί στόχο της ηγεσίας του KKE για την προσεχή και κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. «Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Αυτό που πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι είναι ότι αν στις 7 Μαρτίου το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. έχουν υψηλά ποσοστά, τότε έχουν το πράσινο φως από το λαό να συνεχίσουν την ίδια πολιτική και να την κάνουν χειρότερη», υπογράμμισε χθες η Γ.Γ. της Κεντρικής Επιτροπής του KKE κ. Αλέκα Παπαρήγα, σε δήλωσή της κατά τη διάρκεια περιοδείας της στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», και συνέχισε: «Τα δύο αυτά κόμματα θα χρησιμοποιήσουν τα ποσοστά τους για να προχωρήσει με πιο γοργό ρυθμό το δεύτερο κύμα των αντιδραστικών μέτρων που έρχονται». Και η κ. Παπαρήγα, αφού ανέφερε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα ήδη «δοκίμασαν και πρόβαραν την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις και την τρομοκρατία στις πλάτες των γυναικών και της νεολαίας», κατέληξε: «Το KKE στις 8 Μαρτίου θα συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική τον αγώνα, γιατί είναι βέβαιο ότι θα έχει αποσπάσει ένα σημαντικό μέρος της εμπιστοσύνης και της ψήφου των λαϊκών στρωμάτων που το γνώρισαν στις εμπειρίες του αγώνα».

Ανοιχτό μέτωπο

Την ίδια στιγμή, ο Περισσός διατηρεί ανοιχτό το μέτωπο εναντίον του Συνασπισμού, διατηρώντας υψηλούς τούς τόνους της αντιπαράθεσης με τον ανανεωτικό πόλο της ελληνικής Αριστεράς. «O ΣΥέχει μερίδιο ευθύνης στον εγκλωβισμό των αριστερών ανθρώπων. Εσπειρε συγχύσεις στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, συνεργάζεται με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, μοιράζονται θέσεις και αξιώματα», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.

Κληθείσα, μάλιστα, να σχολιάσει τις αναφορές της ηγεσίας του Συνασπισμού για την αναγκαιότητα συνεργασίας όλων των αριστερών κομμάτων και δυνάμεων, μεταξύ άλλων σημειώνει: «Μέχρι πριν από ένα χρόνο, ο ΣΥεκλιπαρούσε το ΠΑΣΟΚ για συνεργασία. Συνεργάστηκε μαζί του στις τοπικές εκλογές. Μια συνεργασία με τον ΣΥκαι μάλιστα προεκλογικά θα ήταν αφερέγγυα και ανειλικρινής, διότι υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στα κόμματα. Θα ήταν μια συνεργασία καιροσκοπική, για να αφαιρεθεί ένα κομμάτι πίτας από το ΠΑΣΟΚ και την άλλη μέρα από τις εκλογές να σκορπίσουμε στους ανέμους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή