O Δημήτρης στο κατώφλι, ο Ανδρέας στο τηλέφωνο

O Δημήτρης στο κατώφλι, ο Ανδρέας στο τηλέφωνο

3' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εντός των τειχών» της Ρηγίλλης από την ερχόμενη εβδομάδα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. O Ανδρέας Ανδριανόπουλος αναμένει το τηλεφώνημα του Γιώργου Σουφλιά για να συζητήσουν τα της επιστροφής του και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι θα διαθέτει τον ίδιο… «κορμό», με παρόντα τα παλαιά κοινοβουλευτικά στελέχη. Οι κινήσεις αυτές δίνουν το στίγμα των εσωκομματικων εξελίξεων εν όψει των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία.

Η επιστροφή του πρώην δημάρχου Αθηναίων στη Ρηγίλλης, θεωρούν οι επιτελείς της ότι θα δημιουργήσει αίσθηση στο πεδίο των εντυπώσεων, γι’ αυτο και επικοινωνιακά αναζητείται το κατάλληλο «τάιμινγκ» για να περάσει ο κ. Αβραμόπουλος το κατώφλι του νεοκλασικού. Πάντως -για να αποδώσουμε και το ρεπορτάζ με όρους της σημερινής… θλιβερής τηλεοπτικής πραγματικότητας- κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που διανύουμε κι ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα… πίνει τον καφέ του στο Ελληνικό, το χωριό της μητέρας του στην Αρκαδία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Καραμανλής θα περιοδεύει τον νομό, αλλά καθώς φαίνεται, υπάρχουν λίγες πιθανότητες να συναντηθούν… τυχαία στην πλατεία π.χ. της Δημητσάνας… Ετσι, ο πρώην δήμαρχος αναμένεται να προσκληθεί στη Ρηγίλλης είτε αύριο Δευτέρα είτε μετά την Τετάρτη, οπότε επιστρέφει ο κ. Καραμανλής από την Κύπρο.

Ο πρώην δήμαρχος, πάντως, δηλώνει έτοιμος για την εκλογική μάχη, μια μάχη που θα δώσει κατά πάσα πιθανότητα στην A΄ περιφέρεια της Αθήνας, χωρίς όπως τονίζει στους συνεργάτες του, ρύπανση, διαφημιστικά φυλλάδια και άλλες υπερβολές.

Σκληρές συνεννοήσεις

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος έλαβε το… πρώτο τηλεφώνημα από τον γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού και προγράμματος κ. Γ. Σουφλιά και αναμένει το… δεύτερο, ώστε εντός των ημερών να συναντηθούν και να προχωρήσουν σε συνεννοήσεις που αναμένονται ιδιαίτερα σκληρές. O πρώην υπουργός, αφού διευκρίνισε, διαψεύδοντας και τις «πληροφορίες» που τον ήθελαν να συζητάει με το ΠΑΣΟΚ, ότι «δεν χωράει σε σοσιαλιστικό κόμμα», επανέλαβε ότι ειναι σαφείς και γνωστές οι φιλελεύθερες απόψεις του.

Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι μάλλον θα το έβλεπε δύσκολο την τελευταία στιγμή να δώσει χωρίς καμία προετοιμασία τη μάχη του σταυρού στην A΄ περιφέρεια του Πειραιά, που τον είχε αναδείξει κάποτε πρώτο βουλευτή. Αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα, θα ζητήσει να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή να έχει μία θέση στο ψηφοδέλτιο για την Ευρωβουλή.

Σε εκκρεμότητα πάντως παραμένει και το θέμα της επιστροφής του Αντώνη Σαμαρά, που ορισμένοι την τοποθετούν μετά τις εκλογές. Εγκυρες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι ήδη του προτάθηκε να είναι υποψήφιος για το Ευρωκοινοβούλιο. Αντιθέτως φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα, αφού ο ίδιος δεν επιθυμεί την ανάμιξή του σε αυτές τις εκλογές με την πολιτική, για την επιστροφή του κ. Στέφανου Μάνου.

Με τα περισσότερα από τα παλαιά κοινοβουλευτικά στελέχη θα προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία προς τις εκλογές. Χωρίς ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος, κ. K. Μητσοτάκης, να έχει διευκρινίσει ακόμη τις προθέσεις του -το πιθανότερο είναι πως περί τα τέλη του μηνός θα δηλώσει ότι αποχωρεί- είναι πλέον σίγουρο ότι παρόντες στη μάχη του Μαρτίου θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο κ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος μάλλον θα προταθεί, αν κερδίσει η Ν.Δ. τις εκλογές, για τη θέση του προέδρου της Βουλής, ο κ. Αχιλλέας Καραμανλής στις Σέρρες και ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης στο Ρέθυμνο, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη παραδοσιακά για την Νέα Δημοκρατία περιφέρεια. Επίσης για αλλη μία φορά θα είναι παρών -εκέγεται χωρίς σταυρό ως πρώην πρωθυπουργός- στη B΄ περιφέρεια της Αθήνας ο κ. Τζαννής Τζαννετάκης. Αντιθέτως δεν θα είναι υποψήφιος ο κ. Γκελεστάθης.

Η συμμετοχή πάντως των παλαιών ιστορικών στελεχών δεν είναι αυτονόητο ότι σημαίνει και την αυριανή ανάληψη υπουργικών καθηκόντων στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο κ. K. Καραμανλής, κάτι που φυσικά και οι ίδιοι γνωρίζουν…

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας αναζητούν… όπως χαρακτηριστικά τόνιζε κορυφαίο στέλεχος «τους… αριστερούς και τη… γυναίκα». H αναζήτηση είναι πολύ φυσιολογική καθώς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιθυμεί να δώσει έναν αέρα ανανέωσης στο ψηφοδέλτιο στο οποίο καθώς φαίνεται θα συμμετάσχουν οι Μιλ. Εβερτ, Γιωρ. Σουφλιάς, Γ. Βαληνάκης, Θόδ. Ρουσόπουλος και πιθανότατα και ο κ. Π. Μολυβιάτης. O τελευταίος στην περίπτωση που δεν είναι υποψήφιος, θεωρείται σίγουρο ότι θα ορισθεί εξωκοινοβουλευτικός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του K. Καραμανλή. Ορισμένες σκέψεις που υπήρχαν, να δώσουν τη μάχη του σταυρού τα ιστορικά κορυφαία στελέχη, φαίνεται ότι ναυάγησαν, καθώς μειώθηκε ο χρόνος της προετοιμασίας, που θα απαιτούσε μια τέτοια εξέλιξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή