Εθνικά θέματα βάζει στο προεκλογικό τραπέζι ο κ. Παπανδρέου

Εθνικά θέματα βάζει στο προεκλογικό τραπέζι ο κ. Παπανδρέου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα εθνικά θέματα μπήκαν χθες στο προεκλογικό τραπέζι από τον διάδοχο του κ. K. Σημίτη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, ο κ. Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αλεξανδρούπολη, είπε ότι αναλαμβάνει τη δέσμευση να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα της κυβερνητικής του πολιτικής, εάν κερδίσει τις εκλογές της 7ης Μαρτίου, τη σταδιακή και ισόρροπη μείωση των στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας – Τουρκίας, απευθύνοντας από τώρα σχετική έκκληση-πρόταση στην Αγκυρα. Αξίζει να επισημανθεί, βεβαίως, ότι η εν λόγω πρόταση διατυπώθηκε από την «ευαίσθητη» για τα ελληνοτουρκικά θέματα περιοχή της Θράκης. Ενώ δεν στερείται, ασφαλώς, σημασίας το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου δείχνει να παραβλέπει πως ήδη έχουν δρομολογηθεί τεράστια εξοπλιστικά προγράμματα με υπέρμετρο χρέος για την ελληνική οικονομία και τους πολίτες.

«Κάνω έκκληση προς την κυβέρνηση της Τουρκίας να συμφωνήσουμε από κοινού και άμεσα για τη σταδιακή και ισόρροπη μείωση των στρατιωτικών μας δυνάμεων», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Αναλαμβάνω την ιστορική ευθύνη και ζητώ από την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να δεσμευθεί και αυτή. Προσωπικά, δεσμεύομαι αυτό να γίνει πρώτο θέμα στις προτεραιότητές μας αμέσως μετά τις εκλογές». O κ. Παπανδρέου, αφού σημείωσε ότι «η συμφωνία αυτή αποτελεί χρέος μας ως ηγετών απέναντι στους λαούς μας», ανέφερε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι «επένδυση στην ειρήνη και την ασφάλεια». Και πρόσθεσε ότι έχει ήδη συζητήσει το θέμα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και έχει αποφασισθεί τα κονδύλια, τα οποία θα εξοικονομηθούν, να επενδυθούν σε ευαίσθητους για τη νεολαία τομείς, όπως είναι η παιδεία και η απασχόληση.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος σε ζητήματα σχετικά με τις επενδύσεις, είπε ότι αναλαμβάνει μία ακόμη δέσμευση: Να αξιοποιήσει όλο το κύρος το οποίο διαθέτει διεθνώς ο ίδιος -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- και η χώρα, προκειμένου να πείσει τη διεθνή κοινότητα για τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας.

Η περιοδεία του κ. Παπανδρέου στη Θράκη συνεχίζεται σήμερα με επισκέψεις στην Ξάνθη και σε ορεινά χωριά της Ροδόπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή