Σύγχυση στο ΠΑΣΟΚ για τη μείωση της θητείας

Σύγχυση στο ΠΑΣΟΚ για τη μείωση της θητείας

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσιακή σύγχυση προκάλεσε στο ΠΑΣΟΚ η γνωστοποίηση του γεγονότος ότι στο πρόγραμμα της Ν.Δ. για την εθνική άμυνα προβλέπεται μείωση της θητείας σε έξι μήνες από το 2005, όπως δήλωσε με συνέντευξή του στην «K» της Κυριακής ο τομεάρχης Εθνικής Αμυνας της Ν.Δ. βουλευτής Αχαΐας κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος.

Από τη στιγμή της δημοσίευσης της συνέντευξης το Σάββατο το απόγευμα ξεκίνησε μια φρενήρης πορεία: Σχεδόν αμέσως ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Γιάννος Παπαντωνίου έσπευσε να δηλώσει ότι και το ΠΑΣΟΚ θα μειώσει τη θητεία σε περίπτωση, που αναλάβει εκ νέου την εξουσία. Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος υπενθύμιζε ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, στις 10 Νοεμβρίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ANT1 είχε πει επί λέξει ότι η θητεία «άλλο δεν μειώνεται, να το ξεκαθαρίσουμε. Δώδεκα μήνες είναι το κατώτατο όριο τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια», ενώ το ίδιο είχε πει και στις 14 Νοεμβρίου, σε εκπομπή του ΜΕGΑ.

Λίγο αργότερα, το βράδυ του Σαββάτου, το ΥΕΘΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημείωνε ότι «η κυβέρνηση προγραμματίζει ήδη ανάλογη μείωση της θητείας την επόμενη τετραετία. Αποτελεί ιδιαίτερα θετικό γεγονός ότι η Ν.Δ., ανατρέποντας παλαιότερες κινδυνολογικές θέσεις της, υιοθετεί, έστω και καθυστερημένα, την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Αναδεικνύει, για μία ακόμη φορά, τον πανικό της απέναντι στην επερχόμενη ήττα της».

Την Κυριακή, στο θέμα παρενέβη με δήλωσή του και ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Ν.Δ. κ. Γ. Σουφλιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην πλήρη αναδίπλωση του ΠΑΣΟΚ μετά την εμπεριστατωμένη πρόταση της Ν.Δ. και στο γεγονός ότι ο κ. Παπαντωνίου αναίρεσε τον εαυτό του. Εθεσε επίσης το ερώτημα «ποια είναι η αξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ και σε αυτό το θέμα;».

Την Κυριακή, ο κ. Παπαντωνίου επανήλθε, μιλώντας σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «εδώ και ένα χρόνο έχω πει ότι προγραμματίζουμε μείωση της θητείας, απλώς δεν θα είναι άμεσα εκτελεστή από το 2004». Απαντώντας, ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ότι «πριν από δύο μήνες απέκλειαν οιανδήποτε περαιτέρω μείωση της θητείας για τα επόμενα χρόνια, τώρα σύρονται πίσω από το πρόγραμμα της Ν.Δ.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή