Με «λυμένα χέρια» το Επικρατείας

Με «λυμένα χέρια» το Επικρατείας

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δεδομένο ότι πρέπει να αποφευχθεί η επιστροφή στην εσωστρέφεια, ο πρόεδρος της Ν.Δ. καλείται να δώσει λύση στο θέμα των παλαιών βουλευτών του κόμματος. Το θέμα επανήλθε στην επιφάνεια μετά την απόφαση του κ. Π. Μολυβιάτη, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον κ. K. Καραμανλή, να μην είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αλλά και τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον τους ο κ. B. Πολύδωρας. Κατά πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν επιθυμεί να δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά από την άλλη πλευρά δεν θα αισθανόταν ο δυστυχέστερος των Ελλήνων αν είχε εντελώς «λυμένα χέρια», όταν θα αποφάσιζε να καταρτίσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ενδεικτική είναι και η δήλωση του κ. Μολυβιάτη, με την οποία έκανε γνωστή την απόφασή του: «Προκειμένου να διευκολύνω τον πρόεδρο στους χειρισμούς του για τη διαμόρφωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, τον επισκέφθηκα και του ζήτησα να μην είμαι και πάλι υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας». Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κ. Μιλτ. Εβερτ και Ιω. Βαρβιτσιώτης είναι πιθανό να βολιδοσκοπηθούν και να τους ζητηθεί να διεκδικήσουν την έδρα τους στη Βουλή με «σταυρό». O κ. Εβερτ, μάλιστα, έχει προτείνει ο ίδιος στον κ. Καραμανλή να είναι υποψήφιος στην A΄ Αθηνών, παρότι τα χρονικά περιθώρια έως τις εκλογές είναι στενά. Για τον κ. Βαρβιτσιώτη, πηγές του περιβάλλοντός του έλεγαν χθες ότι «δύσκολα θα δεχθεί να «κοπεί» από τη Βουλή και να μείνει μόνο στο «Ινστιτούτο Δημοκρατίας»». Πολύ δύσκολη θεωρείται εξ άλλου μια «συμφωνία κυρίων» μεταξύ των τ. υπουργών και της ηγεσίας του κόμματος για «οικειοθελή αποχώρηση» με δεδομένο ότι ο κ. Εβερτ έχει δηλώσει ότι «είναι 64 ετών και αισθάνεται μάχιμος». Υπενθυμίζεται ότι βέβαιοι για το «Επικρατείας» θεωρούνται οι κ. Γ. Σουφλιάς και Θ. Ρουσόπουλος.

Ο κ. Πολύδωρας εξέφρασε τη διαφωνία του με την παρουσία των εκπροσώπων της «παλιάς γενιάς» στα ψηφοδέλτια. «Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα ως βουλευτές και φυσικά δεν φαντάζομαι να σκέφτεται ο κ. Καραμανλής να τους βάλει υπουργούς», είπε συγκεκριμένα. Εκ διαμέτρου αντίθετη, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν η θέση του βουλευτή Ρεθύμνου κ. Ιω. Κεφαλογιάννη, ο οποίος δήλωσε ότι «οι συζητήσεις περί «βαρώνων» δεν τον αφορούν αφού εξάλλου τίτλοι ευγενείας δεν υπάρχουν στη χώρα μας. O λαός έχει το αποκλειστικό και αναφαίρετο δικαίωμα να εκλέγει τους αντιπροσώπους του. Κι εγώ προσφεύγω πάντα στο λαό», πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος αλλά και υποδεικνύοντας εμμέσως σε άλλους ότι πρέπει να ζητήσουν την ψήφο του πολίτη.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στο τέλος του μηνός θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος χθες, μιλώντας στον «Αλφα», άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενδιαφερθεί για την προεδρική εκλογή του 2005 στην περίπτωση που συνδυαστεί με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή