«H NET παραβίασε τη δεοντολογία»

«H NET παραβίασε τη δεοντολογία»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βάναυση παραβίαση από τη διοίκηση της NET της δημοσιογραφικής δεοντολογίας κατήγγειλε χθες με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος, με επιστολές που απέστειλε προς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, ζητεί την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να διασφαλισθεί η αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών από την κρατική τηλεόραση και το κύρος του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. H παρέμβαση του εκπροσώπου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Καραμανλής, με στόχο να θεσπισθούν κανόνες που θα προάγουν κατά την προεκλογική περίοδο τον πολιτικό πολιτισμό.

Ο κ. Ρουσόπουλος τονίζει στις επιστολές του, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Οπως είναι γνωστό η κρατική τηλεόραση, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που κάθε φορά τη διοικούν, τυπικά ανήκει σε όλους τους πολίτες της χώρας, καθώς οι τελευταίοι είναι και οι χρηματοδότες της μέσω της γνωστής εισφοράς. Αυτό σημαίνει ότι η κρατική τηλεόραση οφείλει να προβάλλει εκτός των άλλων και τις πολιτικές δραστηριότητες των κομμάτων ισότιμα και αντικειμενικά. Δυστυχώς», υπογραμμίζει ο κ. Ρουσόπουλος στην επιστολή του, «οι αυτονόητες αυτές αρχές, οι οποίες συνιστούν την καλώς νοουμένη δημοσιογραφική δεοντολογία, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου παραβιάσθηκαν βάναυσα από το επιτελείο που διοικεί τη NET με αποτέλεσμα να δοθεί η εντύπωση ότι η κρατική τηλεόραση, καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές, καθημερινά γίνεται όλο και περισσότερο κομματική».

Η βιντεοκασέτα

Οπως εξηγεί ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, τη συγκεκριμένη ημέρα, κατά την οποία ο κ. Γ. Παπανδρέου περιόδευσε στη Θράκη και ο κ. Καραμανλής στην Ηλεία και την Αρκαδία, η NET αφιέρωσε 18 λεπτά στην προβολή της δραστηριότητας του μελλοντικού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και μόλις 4 λεπτά σε αυτήν του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Ρουσόπουλος απέστειλε τόσο στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης όσο και στην Ενωση Συντακτών τη βιντεοκασέτα, που αποδεικνύει ότι ο χρόνος προβολής του ΠΑΣΟΚ στη NET ήταν υπερβολικός, σχεδόν πενταπλάσιος του αντίστοιχου που αφιέρωσε η κρατική τηλεόραση στη Νέα Δημοκρατία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή