ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Π. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΕ IEK N. ΣΜΥΡΝΗΣ

Και επίσκεψη Σημίτη σε ολοήμερο σχολείο

Τη στιγμή που η κοινή γνώμη αναδεικνύει την Παιδεία σε έναν από τους τομείς με τα μεγαλύτερα προβλήματα, χθες ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης και ο αρμόδιος υπουργός κ. Π. Ευθυμίου επιχείρησαν να αντιστρέψουν την εικόνα. O κ. Σημίτης επισκέφθηκε ένα ολοήμερο σχολείο, όπου λειτουργεί εργαστήριο πληροφορικής και υπάρχει τάξη υποδοχής των 115 αλλοδαπών σε σύνολο 257 μαθητών. Επίσης, στο σχολείο λειτουργούν πιλοτικά προγράμματα για τον πολιτισμό, την ολυμπιακή παιδεία και το περιβάλλον. Ομως, η αναφορά του διευθυντή του σχολείου ότι «στη σχολική μονάδα είναι συμπληρωμένες όλες οι θέσεις δασκάλων και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων» παραπέμπει ευθέως στις αντιδράσεις της ΟΛΜΕ για την κάλυψη των κενών με ωρομισθίους, ενώ πολλοί εκπαιδευτικοί είναι ακόμη απλήρωτοι. O κ. Ευθυμίου επισκέφθηκε το IEK Νέας Σμύρνης, όπου λειτουργεί πρόγραμμα κατάρτισης στην ειδικότητα του τηλεφωνητή έντεκα ατόμων με προβλήματα όρασης.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗΑ΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στη Ν.Δ. ο Γιώργος Πέτσος

Ενας πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία. O κ. Γιώργος Πέτσος, επί σειράν ετών βουλευτής Πέλλης και νομάρχης της περιοχής, επισκέφθηκε χθες τον κ. K. Καραμανλή και ανακοίνωσε την προσχώρησή του στη Ν.Δ., με την οποία θα πολιτευθεί στην A΄ Θεσσαλονίκης. Με δηλώσεις του, ο κ. Πέτσος υπενθύμισε ότι προέρχεται από το Κέντρο και γι’ αυτό προσχωρεί στο κόμμα που τον εκφράζει, ενώ κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική των τελευταίων ετών ως «διχαστική και αλαζονική». Την έλευση του κ. Πέτσου χαιρέτισε με δηλώσεις του ο γραμματέας της K.O. κ. Δημ. Σιούφας, τονίζοντας την «ανταπόκριση που έχει η Ν.Δ. και το κυβερνητικό της πρόγραμμα σε ανθρώπους που έχουν καταξιωθεί και στην κοινωνία και στην πολιτική».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Εικόνα παράλυσης στο ΥΠΕΞ

Φαινόμενα παράλυσης του υπουργείου Εξωτερικών και μετατροπής του σε παράρτημα της Χαριλάου Τρικούπη καταγγέλλουν βουλευτές της αντιπολιτεύσεως. O βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ευρ. Στυλιανίδης απευθύνεται με επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι τα φαινόμενα παράλυσης που χαρακτηρίζουν την κυβερνητική δραστηριότητα χαρακτηρίζουν απόλυτα και τη λειτουργία του υπουργείου Εξωτερικών: «Αντί ο υπουργός Εξωτερικών και οι περί αυτόν να ασχολούνται με τα κρίσιμα καθήκοντά του, γινόμαστε μάρτυρες της μετατροπής του υπουργείου από κέντρο άσκησης της εθνικής εξωτερικής πολιτικής σε Χαριλάου Τρικούπη B΄. Ερωτά λοιπόν ευθέως τον πρωθυπουργό, πώς ανέχεται αυτή τη μετάλλαξη μεταξύ άλλων και σε προσωπικό πολιτικό γραφείο του επίδοξου διαδόχου του στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και τη μετατροπή του κ. Π. Μπεγλίτη από εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου σε εκπρόσωπο του κ. Γ. Παπανδρέου. Εξάλλου, με άλλη ερώτησή του προς τον υπουργό Εξωτερικών ο βουλευτής του Συνασπισμού κ. Φ. Κουβέλης ζητεί να πληροφορηθεί ποια σκοπιμότητα επιβάλλει την πλήρη απουσία τόσο του ελληνικού κράτους όσο και της Βουλής από την επικείμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κούβα, όπου θα εγκαινιάσει την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία.

ΑΠΟ TOMIX. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

Πρόταση συνεργασίας

Πρόταση για συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς στη βάση «του ζητήματος της Δημοκρατίας και της δημόσιας συλλογικής και ατομικής ηθικής» διατύπωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ιδρυτής της Δημοκρατικής Περιφερειακής Ενωσης κ. Μιχ. Χαραλαμπίδης. Οπως είπε, το KKE, ο ΣΥΝ, το ΔΗΚΚΙ, ο κ. Παπαθεμελής και το δικό του κόμμα μπορούν να συγκλίνουν σε αυτήν τη βάση και να κατεβούν από κοινού στις εκλογές με το εξής κεντρικό σύνθημα: «Εμείς είμαστε δημοκράτες».

ΑΠΟ TOXP. ΠΑΠΟΥΤΣΗ

Στήριξη στον Γ. Παπανδρέου

Την πλήρη στήριξή του προς τον κ. Γ. Παπανδρέου εξέφρασε χθες ο βουλευτής A΄ Αθήνας κ. Χρ. Παπουτσής, υπογραμμίζοντας πως «η επιλογή του δεν ειναι απλώς προσωπική και συναισθηματική, αλλά καθαρά πολιτική, καθώς πιστεύει ότι μπορεί να δώσει στο ΠΑΣΟΚ και στην Ελλάδα αυτό που χρειάζεται η κοινωνία αυτή τη στιγμή». O κ. Παπουτσής, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε κεντρικό ξενοδοχείο, αναγνώρισε πως κατά την περασμένη οκταετία «υπήρξαν προσωπικές συμπεριφορές και στάσεις που ενόχλησαν και προκάλεσαν τον λαό», ενώ εκτίμησε πως «κάθε μέρα που περνάει μέχρι τις εκλογές η Ν.Δ. θα βυθίζεται στα αδιέξοδα των επιλογών της». Τέλος, ο κ. Παπουτσής ζήτησε το επόμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να συνδεθεί με τη νέα εποχή και να εγκαταλειφθούν τα φαινόμενα των διαχωριστικών γραμμών και των αποκλεισμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή