Προεκλογική φιέστα Σημίτη στον Πειραιά

Προεκλογική φιέστα Σημίτη στον Πειραιά

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλά χρόνια πίσω γύρισε χθες το ρολόι της πολιτικής στον Πειραιά, καθώς ο πρωθυπουργός εγκαινίασε μια νέα πτέρυγα του Τζανείου, η οποία όμως στην ουσία δεν λειτουργεί και έναν νέο επιβατικό σταθμό του ΟΛΠ, ο οποίος λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο!

Η «προεκλογική φιέστα» περιελάμβανε πολλά «εφέ» και χαρακτηρίστηκε από την έντονη επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κατά της Νέας Δημοκρατίας.

Πρώτα-πρώτα, έπειτα από καιρό, στο «Τζάνειο» δεν υπήρχε ούτε ένα «ράντζο», ενώ η νέα πτέρυγα που εγκαινιάσθηκε, στην ουσία είναι ανενεργή αφ’ ενός επειδή δεν λειτουργούν ακόμη τα χειρουργεία λόγω ατελειών και προβλημάτων κυρίως στις ψευδοροφές (είναι γνωστό στο νοσοκομείο, το κατήγγειλε χθες και η Ν.Δ. διά του αρμόδιου τομεάρχη της κ. Νικ. Κακλαμάνη) και αφ’ ετέρου επειδή δεν επαρκεί το προσωπικό, το οποίο μόλις και μετά βίας καλύπτει τις ανάγκες του παλαιού κτιρίου. O κ. Σημίτης εγκαινίασε επίσης τον νέο επιβατικό σταθμό στην Ακτή Βασιλειάδη, ο οποίος, όπως προαναφέρθηκε, λειτουργεί εδώ και ένα περίπου χρόνο. Το έργο προγραμματίσθηκε επί υπουργίας του κ. Γ. Κατσιφάρα, ο εργολάβος ανέλαβε το 1996 και μόνο η παρούσα διοίκηση του ΟΛΠ (αφού έγινε A.E.) φρόντισε να το τελειώσει.

Ο κ. Σημίτης μετέβη στην Ακτή Ξαβερίου, απ’ όπου με σκάφος του Λιμενικού πήγε στην Ακτή Βασιλειάδη. Εκεί, έπειτα από μια ομιλία του προέδρου του ΟΛΠ, που μίλησε ως τεχνοκράτης-μάνατζερ, ανέβηκε στο βήμα και επετέθη κατά της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι εάν κερδίσει τις εκλογές, ο τόπος θα γυρίσει πίσω.

Ο πρωθυπουργός ανέλυσε την πολιτική των κυβερνήσεών του, υπερασπίστηκε το έργο τους και χαρακτήρισε την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας «αρνητική σε όλα». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα επιτεύγματα της εξωτερικής του πολιτικής, αλλά και στο εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων, λέγοντας απλώς ότι «θωρακίστηκε η χώρα» σε σημείο να μπορούμε να μιλάμε τώρα για μείωση των εξοπλισμών.

Οι δεσμεύσεις

Σχολιάζοντας την εκτίμηση ότι επιχειρεί με τις τοποθετήσεις του να δεσμεύσει τον διάδοχό του κ. Γ. Παπανδρέου, είπε: «Αυτό που εγώ θέλω να συνεχιστεί, εκείνο που όλοι μας θέλουμε να συνεχιστεί, είναι η αλλαγή της χώρας». Εν συνεχεία ο πρωθυπουργός απαρίθμησε μια σειρά έργων που «αλλάζουν τον Πειραιά», και ολοκλήρωσε, κάνοντας έμμεση αναφορά στον κ. Γ. Παπανδρέου. «H νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι η νέα ηγεσία της χώρας», είπε. Νωρίτερα ο κ. Σημίτης είχε συνεργασία στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Γ. Παπανδρέου και τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή