Χωρίς απάντηση από Πάχτα στη Βουλή η κριτική

Χωρίς απάντηση από Πάχτα στη Βουλή η κριτική

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση στις προτάσεις του κ. Γ. Παπανδρέου για την ανεργία εξαπέλυσαν χθες στη Βουλή οι αγορητές της αντιπολίτευσης. H Ν.Δ. διά των κ. Γ. Αλογοσκούφη και A. Νάκου προκαλούσε συνεχώς στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου τον παριστάμενο υφυπουργό Οικονομίας κ. Χρ. Πάχτα, ο οποίος δεν πήρε θέση, αλλά αρκέστηκε σε γενικόλογες αναφορές περί της κυβερνητικής πολιτικής που -κατά τον ίδιο- «έχει ανοίξει μέτωπο κατά της ανεργίας». Παράλληλα ο κ. Π. Λαφαζάνης (ΣΥΝ) επιτέθηκε «από τα αριστερά» στον κ. Παπανδρέου, κατηγορώντας τον για νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις.

«Το πρόβλημα της ανεργίας δεν λύνεται με το να το κρύβουμε, δεν μπορούμε να αρνούμαστε την πραγματικότητα. Φάνηκε με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν και η κρυφή ανεργία, μετά τα κρυφά χρέη. H πρόταση του κ. Παπανδρέου, που έγινε ελαφρά τη καρδία χωρίς μελέτη και γνώση, αγγίζει το όριο της πολιτικής αστειότητας. Οδηγεί στην ανακύκλωση της ανεργίας από τους 20ρηδες στους 30ρηδες. Αναδιανέμει και μοιράζει τη μιζέρια», τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης. «Νέα σύγχυση στην αγορά, πρόκειται για εφιαλτικό σενάριο», συμπλήρωσε ο κ. Νάκος, ενώ ο κ. Λαφαζάνης, αφού δήλωσε ότι τέτοια πολιτική δεν είχαν ασκήσει ούτε ο Ρίγκαν και η Θάτσερ, διερωτήθηκε «ποιος εγκέφαλος ανακάλυψε τέτοια μέτρα και τα έδωσε στον Γιώργο Παπανδρέου. Μεγαλύτερη παρανομία από τη μαύρη εργασία δεν υπάρχει»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή