Ν.Δ.: Πολύτεκνοι με τρία παιδιά

Ν.Δ.: Πολύτεκνοι με τρία παιδιά

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύτεκνες θα θεωρούνται οι οικογένειες με τρία παιδιά με βάση το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και θα απολαμβάνουν των προνομίων των πολύτεκνων οικογενειών, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του κόμματος κ. K. Καραμανλής, μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση της γραμματείας γυναικών του κόμματος. O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι θα θεσμοθετηθεί Ανεξάρτητη Αρχή Ισότητας, που θα εξετάζει και θα ελέγχει την εφαρμογή των νόμων που αφορούν τα δυο φύλα. Επίσης υπογράμμισε την ανάγκη για τη δημιουργία Χάρτας της Οικογένειας, η οποία θα προωθεί το νομικό και οικονομικό πλαίσιο στήριξης κάθε οικογένειας.

Ο κ. Καραμανλής ανήγγειλε τη δημιουργία περισσότερων νηπιαγωγείων και σχολείων, με στόχο τη διευκόλυνση των εργαζόμενων μητέρων, ενώ μέσα στους στόχους του κόμματός του, όπως υπογράμμισε, θα είναι και η δημιουργία ειδικών προγραμμάτων για τις νέες γυναίκες. Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία οραματίζεται μια Ελλάδα χωρίς αποκλεισμούς και πρόσθεσε ότι η αμοιβή της γυναικείας εργασίας είναι 26% χαμηλότερη από την ανδρική και παρά τους νόμους ισότητας που θα έπρεπε να ισχύουν, οι ανισότητες διαπιστώνονται και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, όπου σπανίως οι Ελληνίδες φθάνουν στα ανώτερα αξιώματα. «Θα πρέπει να δοθούν», είπε, μεγαλύτερες δυνατότητες, περισσότερες επιλογές και ίσες ευκαιρίες σε όλες τις γυναίκες. Μιλώντας στην εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση της γραμματείας γυναικών, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι έφθασε η ώρα να εφαρμοσθεί μια νέα πολιτική.

Μίλησε για «δεδομένη υπεροχή» της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επιβεβαιώνεται και από τις δημοσκοπήσεις, και υπογράμμισε καταλήγοντας: «Δύναμή μας είναι μία πλατιά κοινωνική συμμαχία και η δική σας εμπιστοσύνη. Είμαστε πανέτοιμοι και στις 7 του Μάρτη αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη να αλλάξουμε τα πράγματα. Ολοι οι Ελληνες μαζί θα κτίσουμε το νέο ελληνικό όνειρο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή