Προθεσμία έλαβαν Κανάς και Αθανασάκη

Προθεσμία έλαβαν Κανάς και Αθανασάκη

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως την ερχόμενη Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί, όπως όλα δείχνουν, ο δεύτερος ανακριτικός κύκλος που αφορά εκρήξεις της περιόδου 1986 – 1987 σε υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες και αστυνομικά τμήματα, την ευθύνη των οποίων έχει αναλάβει ο ΕΛΑ. Αρχικά οι συγκεκριμένες ενέργειες είχαν θεωρηθεί παραγεγραμμένες, ωστόσο το Συμβούλιο Εφετών με το βούλευμα που εξέδωσε τον περασμένο Δεκέμβριο, έκρινε ότι πρόκειται για ενέργειες που προξένησαν βλάβες σε οργανισμούς κοινής ωφελείας και συνεπώς δεν εμπίπτουν σε 15ετή αλλά σε 20ετή παραγραφή. Ως εκ τούτου, το δικαστικό συμβούλιο είχε διατάξει να διενεργηθεί περαιτέρω ανάκριση.

Χθες το πρωί, ο εφέτης ανακριτής κ. Λεωνίδας Ζερβομπεάκος μετέβη στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατούνται προφυλακισμένοι οι Ειρήνη Αθανασάκη, Αγγελέτος Κανάς και Κώστας Αγαπίου, προκειμένου να λάβει τις συμπληρωματικές τους απολογίες γι’ αυτές τις πράξεις. H Ειρήνη Αθανασάκη και ο Αγγελέτος Κανάς έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ ο Κωνσταντίνος Αγαπίου -ο οποίος διατείνεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την οργάνωση- αρνήθηκε να απολογηθεί, υποστηρίζοντας ότι δεν θα συνηγορήσει στις παρανομίες που έχουν γίνει εις βάρος του.

Και στο γραφείο του

Το μεσημέρι στο γραφείο του εφέτη ανακριτή προσήλθαν προκειμένου να απολογηθούν οι Μιχάλης Κασσίμης και Χρήστος Τσιγαρίδας, που επίσης κατηγορούνται ως μέλη του ΕΛΑ, ωστόσο έχουν αφεθεί ελεύθεροι μέχρι την έναρξη της δίκης στις 9 Φεβρουαρίου. O Μιχ. Κασσίμης, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, ζήτησε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή. O ίδιος, πάντως, εξερχόμενος από το ανακριτικό γραφείο, δήλωσε ότι εξεπλάγην που τελικώς παραπέμφθηκε ως κατηγορούμενος στη δίκη της τρομοκρατικής οργάνωσης, προσθέτοντας ότι «μας κρατούν ομήρους μέχρι την Ολυμπιάδα». Τέλος, ο Χρ. Τσιγαρίδας, ο μοναδικός που δέχθηκε συμμετοχή του στον ΕΛΑ και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη των ενεργειών της οργάνωσης μέχρι τον Φεβρουάριο του 1990 οπότε και αποχώρησε, κατά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή αρνήθηκε να αποδεχθεί τη συμμετοχή του σε ορισμένες πράξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή